Hírek

Brutál lett a Huawei Mate40 Pro

A Huawei bejelentette az új Mate40 Pro okostelefont, amely a Mate 30 Pro nyomvonalán halad tovább, viszont jobb hardverrel és a felhasználói visszajelzések alapján kapott változásokkal.

Ha szemből nézzük, a legnagyobb változás, hogy notch helyett a P40 Pro okostelefonból örökölte meg a készülék a puch hole kamera kivágást, illetve visszakerült a klasszikus hangszóró a kijelző felé. Az új, 6,76”-os WaterFall OLED kijelző QHD felbontású, 1334×2772 képpontos és 90 Hz-es képfrissítés társul hozzá, a két oldalsó éle pedig le van kerekítve a telefon oldalára.

A telefon belsejében megtalálható az új, 5 nm-es Kirin 9000 SoC, amely valószínűleg egy ideig az utolsó, saját fejlesztésű Huawei SoC.  A chip 15,3 milliárd tranzisztort tartalmaz (30%-kal többet, mint az Apple A14). A CPU mellé 24-magos Mali-G78-as grafikus egység kerül. Megújult az NPU is, ami 2,4x gyorsabbnak ígérkezik, mint a Snapdragon 865+ megoldása. Az új Kirin 9000 chip mellé 8 GB RAM és 256 GB háttértár kerül.

Természetesen a Huawei Mate40 Pro okostelefon támogatja az 5G hálózatokat – alapból. Mellette lehetőség van Dual SIM megoldásra, akár eSIM-mel is.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Az előlapi punch hole kivágás kisebb lett, mint a P40 Pro esetén és belé egy 12 megapixeles ultra-széles kamera, valamint egy ToF szenzor került. A hátlapon megjelent a Space Ring dizájnnak hívott új, nagy, kerek kamerasziget, középen egy Leica logóval.

A főkamera 50 megapixeles, amit a P40 Pro telefonból örökölt meg, optikai képstabilizálással. Bekerült a Mate40 Pro telefonba is a 13 megapixeles kamera periszkópikus kamera 5x-ös optikai zoommal. A szuperszéles 20 megapixeles kamera immáron a 2. generációs Cine Camera megoldásra épül. A negyedik lencse mögött pedig egy lézeres autofókusz egység kapott helyet.

A fekete, ezüst, illetve fehér színű üveghátlapok matt külsővel rendelkeznek, alatta 4400 mAh kapacitású akkumulátor helyezkedik el. A Huawei Mate40 Pro modellben debütál az új, 66 wattos Huawei SuperCharge vezetékes és az 50 wattos Huawei SuperCharge vezeték nélküli gyorstöltési megoldás, amelyek segítségével az akkumulátor kb. egy órán belül feltölthető 0-ról 100%-ig.

A felhasználói igényeket meghallgatva, visszakerült oldalra a fizikai hangerőszabályzógomb, de megmaradt a virtuális gomb megoldás is hozzá. A készülék alján és tetején is megtalálható egy-egy hangszóró, aminek köszönhetően sztereó hangzásra képes. Az audió rögzítéshez három darab mikrofon áll rendelkezésre az IP68-as vízállósággal rendelkező készülékházon. A Mate40 Pro támogatja a Wi-Fi 6-ot és a Wi-Fi 6+ technológiát is, illetve már Bluetooth 5.2-vel érkezik. A készülék elég súlyos, 212 grammos lesz.

A Huawei Mobile Service-szel és AppGallery-vel érkező telefonon fut majd először előre telepítve az EMUI 11.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával