Hírek

Csúcskategóriás az új Huawei MatePad Pro

Európába is jön a Huawei új MatePad sorozata, legalábbis annak első tagja, a MatePad Pro igen.

Debütált a Huawei MatePad Pro tablet

A MediaPad tabletek jó ideje nem frissültek hazánkban, azonban a Huawei Barcelonában bejelentette, hogy Európába is elhozza az új tabletet, így friss vérkeringés érkezhet. A MatePad Pro egyértelműen az Apple iPad Pro tabletekkel szeretne versenyezni, hogy sikerül-e, az nyilván erős kérdés.

A Huawei MatePad Pro 10,8”-os kijelzővel rendelkezik, 2560×600 képponttal és a bal felső sarokban található meg a 8 megapixeles kamera, ami a kijelzőbe vágott lyukon keresztül néz vissza ránk.

A vállalat eddigi legerősebb tabletjét kapjuk, amely kiviteltől függően a Kirin 990, vagy a Kirin 990 5G SoC-vel van ellátva, mellette 6, vagy 8 GB RAM kap helyet, míg háttértárból 128, 256 és 512 GB-os verzió is megjelenik. A hátoldalon 13 megapixeles, vakuval ellátott kamera található meg, míg a két oldalsó élen összesen négy hangszóró biztosítja a hangzást. A hangfelvételek megfelelő minőségéért 4 különböző mikrofon, illetve egy ötödik, zajszűrő mikrofon felel.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Fotókon az új Huawei MatePad Pro

A hátlap fekete, vagy fehér a 4G és WiFi modelleknél, míg az 5G-s kiadásnál a “vegán bőr“ zöld és narancs árnyalat érhető el. A 7250 mAh kapacitású akkumulátort kábelen 40 wattos töltővel, vezeték nélkül pedig 15 wattos Qi töltővel lehet feltölteni, ráadásul a hátlapon keresztül képes a fordított vezeték nélküli töltésre is, 7,5 watt teljesítménnyel.

Az Android 10-et és EMUI 10-et futtató MatePad Pro kapott speciális többablakos módot az alkalmazások futtatásához, így egymás mellett futtatható akár két alkalmazás, illetve egy ablakban megjelenő app is, ezek között pedig könnyen lehet másolni egyikből a másikba az adatokat.

Fotókon az új Huawei MatePad Pro

A tablethez elérhető lesz a Huawei M Pencil, egy 4096 szintű nyomásérzékeléssel rendelkező toll, ami úgy tölthető, hogy a tablet tetejére helyezzük, ahol mágnesek meg is tartják. Lesz billentyűzetes tok is, amely a gépelést gyorsítja fel.

A Huawei MatePad Pro WiFi-s, 4G-s és 5G-s kiadásban is megjelenik Európában, 2020 áprilisától. Azzal kapcsolatban nincs információ, hogy Magyarországon elérhető lesz-e.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával