Hírek

Debütált a Huawei Nova 8 sorozat

A karácsonyi szünetben bemutatkozott Kínában a Huawei Nova 8 széria, két új modellt hozott, egyben az első készüléket a gyártónál 120 Hz-es kijelzővel.

Huawei Nova 8 Pro

A Huawei Nova 8 Pro nagy, 5,72”-os OLED panelt kapott, FullHD+ felbontással, 80 fokos ívelt széllel, HDR10 támogatással, valamint a Huawei-nél elsőnek 120 Hz-es képfrissítési rátával. A kijelző bal felső sarkában duplakamerás punch hole 32 és 16 megapixeles szelfi kamerákkal, ezenkívül pedig még az ujjlenyomat olvasó is a panel alá van építve.

A Nova 8 Pro 7,85 mm vékony, valamint 184 gramm tömegű. A hátoldalra egy új “star-ring“ camera rendszer került, amely a Huawei-nél újszerű, bár más gyártó használta már ezt a megoldást. Felülre egy 64 megapixeles főkamera került nagy köralakú dizájnnal. Alatta pedig az ovális szigeten négyzetes elrendezésben van egy 8 megapixeles ultra-széles látószögű lencsével ellátott kamera, illetve két 2 megapixeles szenzor, egy makróhoz, egy pedig mélységélesség méréshez. Ezen kívül egy vaku került rá.

Huawei Nova 8 Pro

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A készülékházba a Kirin 985-ös 7 nm-es 5G chip került, Wi-Fi 6+ támogatással, akár 2,4 Gbps-os adatátviteli sebességgel. A Mate40 Pro modelből megörökölte a Nova 8 széria is az új, szupergyors 66 wattos vezetékes töltést, amivel 35 perc alatt feltölthető az akkumulátor, de már 15 perc után is 60%-on lehet. A Nova 8 Pro modell hátlapja alatt VC folyadékűtéses megoldás segíti a hőelvezetést.

A Huawei Nova 8 sorozat gyárilag EMUI 11-gyel érkezik a Huawei Mobile Services-re építve.

A Huawei Nova 8 képességei hasonlók a Pro modellhez, bár van, amiben különbözik. Ilyen pl. a kijelző, amely csak 6,57” méretű, szintén OLED, de 120 helyett 90 Hz-es képfrissítési rátával. Az előlapi kamera középen helyezkedik el, a punch hole egyetlen 32 megapixeles szenzort tartalmaz.

Huawei Nova 8

A Huawei Mate40 Pro, valamint a Huawei P40 és P40 Pro kijelzője 90 Hz-es képfrissítéssel rendelkezik azért, mert a vállalat szerint ezzel hasonló élményt lehet elérni, mint a 120 Hz-es panelekkel, ellenben sokkal jobb üzemidőt lehet kihozni. Ennek ellenére hozott 120 Hz-es panelt a Nova 8 Pro tagja. Valószínűleg a jövőben további modellek is kaphatnak 120 Hz-es kijelzőt.

A Huawei Nova 8 és Nova 8 Pro feketében, rózsaszínben, zöldben és lilában jelenik meg, elsőnek Kínában, nincs szó jelenleg még nemzetközi piacra vezetésről.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával