Hírek

Debütált a Huawei Y5 2019 is

A Huawei csendben jelentette be az új Y5 2019-es modellt, amely valószínűleg az idei Y széria legolcsóbb kiadása.

Debütált a Huawei Y5 2019 is

A készülék 5,71”-os kijelzője 720×1520 képpont felbontású és a csúcskategóriás modellekhez hasonló funkciókat próbál mutatni, így megkapta a DewDrop kameraszigetet, illetve a lekerekített kijelző sarkokat, bár a 84,6”-os előlapi kijelző aránnyal még a képen szemmel láthatóan is vastagok azok a kereket, bár az valóban igaz, hogy a korábbi belépőszinthez képest itt is vannak előrelépések.

A készülék kétféle burkolattal érhető el, van fekete és kék kiadás matt műanyag borítással, míg két műbőr hátlappal ellátott verzió is,, ezek fekete és barna színben vásárolhatók meg. A Huawei szerint az Y5 2019 műbőr hátlapján nem látszódnak meg az ujjlenyomatok, nem fog elkoszolódni és a hétköznapi használatot is jól bírja.

Debütált a Huawei Y5 2019 is

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Pár évvel ezelőtt még igazi kuriózum volt egy felsőkategóriás okostelefonban, ha ennek kamerája f/1.8-as aperatúrával rendelkező lencserendszert kapott, most pedig az Y5 2019 a belépőszinten is ilyen megoldással van ellátva, a 13 megapxieles főkamera ezzel 50%-kal gazdagabb fényvilággal ellátott képet ígér az elődhöz képest.

Az előlapi 5 megapixeles fix fókuszos kamera nem csak a szelfikhez kell, hanem ezt használja a készülék az arcfelismeréhez is. A Huawei által megosztott információk alapján a készülék 1024 mérési ponton vesz figyelembe arcunkon a felismeréshez és feloldáshoz, akár gyengébb fényviszonyok esetén is. Erre szükség is lehet, mert ujjlenyomat olvasó továbbra sem áll rendelkezésre.

Debütált a Huawei Y5 2019 is

A Huawei belépőszintű újdonsága már Android 9.0 Pie és EMUI 9.0 rendszerrel érkezik, ebből a szempontból tehát viszonylag frissnek nevezhető és számos népszerű funkció megtalálható benne, amely a felsőkategóriás telefonok EMUI rendszerben is elérhető.

A burkolat alatt a MediaTek Helio A22-es MT6761 SoC található meg, ez egy 12 nm-es gyártástechnológiával készülő chip, négy Cortex-A53-as maggal, amely, maximálisan 2 GHz-es órajellel és PowerVR GE8230-as grafikus gyorsítóval. Mellé 2 GB RAM társul, illetve 16, vagy 32 GB háttértár, ez régiónként eltérő lehet, viszont microSD bővíthetőség elérhető.

Debütált a Huawei Y5 2019 is

A 3020 mAh kapacitású akkumulátor microUSB-n keresztül tölthető, nem meglepő módon nincs lehetőség a gyorstöltésre az Y5 2019 esetén. A készülék támogatja a 4G LTE adatkapcsolatot, illetve készül belőle olyan verzió (AMN-LX1), amely még az NFC-t is tartalmazza.

A Huawei Y5 2019 egyelőre csak a Huawei globális oldalán jelent meg. Arról nincs információnk még, hogy a Huawei Y5 2018-at követően ez is megjelenhet-e a jövőben Magyarországon.

Forrás
Huawei

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával