Hírek

Debütált az új Huawei Matebook X 2020 notebook

A HDC 2020-on bemutatkozott a nemzetközi piacra szánt Huawei Matebook X 2020 notebook.

A Huawei jelentős energiát fektet a notebook ágazatába, ha már a telefonok piacán az USA igyekszik minden irányból ellehetetleníteni, úgy tűnik, hogy a hordozható PC-k piacán nyit a vállalat, ahol láthatóan nem zavarja a politikát sem.

Debütált az új Huawei Matebook X 2020 notebook

Az új Matebook X 2020 kategóriájában nagynak számító, 13,8”-os kijelzőt kapott, a vékony keretnek köszönhetően a fedlap 90%-át borítja ez a 3:2-es panel. Ennek ellenére, a notebook alapterülete nem nagyobb egy A4-es papírlapnál, a tömege 1 kg és mellé csak 13,6 mm vastag – vagy inkább vékony.

Debütált az új Huawei Matebook X 2020 notebook

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Az Intel 10. generációs Core i5 és Core i7 processzorai kerültek bele, ráadásul egy új, “thermal hinge” névre keresztelt passzív hűtési megoldással, azaz nincs ventilátor és teljesen némát tud működni a notebook. Memóriából akár 16 GB-ot is kaphat a prémium készülék. Ez a Huawei első notebookja, amely Wi-Fi 6 támogatást kap, azonban érdekes módon a házon belül fejlesztett Wi-Fi 6+ kimaradt. Az alumínium készülékház 42 Wh-s akkumulátorral van ellátva.

A webkamera nem a 3K-s kijelző felé került, hanem a Huawei-től megszokoktt módon a billentyűzetből képes előugrani. A készülék oldalán két USB-C csatlakozó van rajta, illetve egy 3,5 mm-es audio port.

Debütált az új Huawei Matebook X 2020 notebook

A notebook Windows 10 operációs rendszerrel, ezüst, zöld, fekete és rózsaszín árnyalatban kerül piacra, októberben. A Core i7 + 16 GB + 512 GB kombó ára 1799 euró lesz, míg a Core i5 + 16 GB + 512 GB kiadásért 1599 eurót kell fizetni annak, aki megvásárolná.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával