Hírek

Dél-Koreában sem látna szívesen Huawei-t az USA

A kereskedelmi embargót követően egyfajta keresztes háborút kezdett az USA kormánya a Huawei ellen, ezúttal Dél-Koreától szeretnék, hogy mellőzék a kínai gyártó eszközeit.

Dél-Koreában sem látna szívesen Huawei-t az USA

Egyes információk szerint az Egyesült Államok külügyminisztériuma egy találkozón jelezte a Dél-Korea részéről megjelent illetékeseknek, hogy ne használják a Huawei által gyártótt hálózati komponenseket, az LG U+ szolgáltató hálózata veszélynek lehet kitéve a Huawei technológiák miatt. Ezt követően a dél-koreai operátor kiadott egy hivatalos nyilatkozatot arról, hogy az USA külügyminisztériuma nem kereste meg őket hivatalosan ilyen kéréssel. Ennek ellenére a kormány valószínűleg minden érintettre igyekszik nyomást gyakorolni, hogy ellehetlenítsa a Huawei-t és megroppantsa. Egyelőre azonban a Huawei köszöni szépen, jól van, csinálja mindenki a dolgát tovább, információink alapján a Huawei-nél egyáltalán nincs pánik, hiszen fel voltak készülve már az amerikai támadásra.

Amíg az Amerikai Egyesült Államok jó szövetségese Dél-Koreának, addig az ország legnagyobb exportpiaca Kína, szóval két tűz közé kerülhet a szöuli kormány. Az ország exportjának közel 25%-a Kínába megy. Dél-Korea tisztában van az amerikai biztonsági véleménnyel a Huawei 5G technológiáját tekintve. Ha figyelembe is veszik az USA javaslatát, az is csak idővel lesz észlelhető.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Forrás
Gizchina.com

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával