Hírek

Magyarországon is megvehető lesz a Huawei technológiás EV autó

Belépett a magyar piacra egy új kínai autógyártó, amely elhozhatja a Huawei autós megoldásait a hazai felhasználók számára.

Európai és ezzel együtt magyarországi terjeszkedést indított a kínai Dongfeng márka. Ez a márka volt érintett tavasszal, amikor a Huawei nagy autós bejelentései során új megoldásokat mutatott be. A Dongfeng Seres SF5 típusba Kínában belekerült számos Huawei fejlesztés. Ilyen a Huawei DriveONE elektromos meghajtás, a Huawei HiCar támogatású HarmonyOS interfész, a Kirin SoC, amely L2+ szintű önvezetésre képes, vagy akár a Huawei Smart Cockpit felület.

Dongfeng Seres SF5
A Dongfeng Seres SF5 a kínai premieren.

A vállalat Kínában már piacra dobta a Seres SF5-ös modellt, amely teljesen elektromos és plug-in hibrid kiadásban is fellelhető. A Dongfeng magyarországi megjelenésével pedig felcsillant az esély arra, hogy ez a modell itthon is megjelenjen.

A Dongfeng Motor Magyarország weboldalán jelenleg többféle autó elérhető a kínálatban. A benzines modellek közül a Fengon 5, a Glory 500 S2, a Glory 500 S3, a Glory 580 modellek (a Fengon 7 év végén érkezik). Az elektromos autók közül az S50EV és a SERES 3 látható mint elérhető autó. Feltűnik azonban a SERES SF5 és a Rich 5 EV is, mint “Hamarosan kínálatban” szereplő autók. Ezen felül a C 31, C 32 és C 35 típusszámú dobozos és platós kisteherautók is láthatók mint hamarosan érkező modellek.

Ezek alapján tehát várható a SERES SF5 modell Magyarországon is, jelenleg úgy tűnik a teljesen elektromos modell érkezhet, nem a plug-in hibrid kiadás. Ebből várhatóan a 684 LE-s modell érkezik teljes összkerékhajtással, illetve 1030 Nm-es nyomatékkal. A 2370 kg-os autó így is 3,5 másodperc alatt gyorsul 100 km/h sebességre, csúcssebessége pedig 255 km/h lehet. A NEDC norma szerint a legnagyobb 90 KWh-s akkumulátorral akár 500 km-et képes megtenni egyetlen feltöltéssel.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Jelenleg nincs pontos információ arról, hogy milyen akkumulátorral és felszereltséggel kerülhet piacra Magyarországon. Egyelőre ár sem ismert még. A megjelenése várhatóan 2022. elején lesz esedékes.

Kifejezetten kíváncsian várjuk a Dongfeng SERES SF5 modellt Magyarországon, hiszen ez lehet az első elektromos autó itthon, amelybe esetleg belekerülnek az újgenerációs Huawei autós megoldások.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával