Hírek

Drága modellfrissítés lett a Huawei Mate Xs

Az eddigi legdrágább Huawei okostelefon mutatkozott be, amely nagyon erősen rétegtermék, azonban Magyarországon is megvásárolható lesz.

Drága modellfrissítés lett a Huawei Mate Xs

Az MWC 2019 újdonságai voltak az összehajtható kijelzős telefonok, a Huawei részéről a Mate X, amely azóta csak Kínában került piacra, most azonban itt van a Huawei Mate Xs, amely nemzetközi piacokon is megjelenik. Richard Yu, a Huawei Fogyasztói üzletágának vezetője nem is titkolta, hogy az elnevezés mögött tulajdonképpen egy modellfrissítés húzódik meg, nincsenek újabb, még innovatívabb megoldások, hanem a tavalyi újdonságokat dolgozták át, hogy még tartósabb, még jobb lehessen a telefon.

Drága modellfrissítés lett a Huawei Mate Xs

A Mate Xs-ben továbbfejlesztették a Falcon Wing zsanérrendszert, amelyben a cirkónium-alapú folyékonyfémy megoldás volt a segítségükre, ennek köszönhetően puhábban, kényelmesebben nyílik és záródik a kijelző, így nem csak a tényleges 180 fokos híjlíthatóságot biztosítja ez az elem, hanem azt is, hogy a kijelző tovább maradjon használható.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Mate X-hez képest a kijelző vizuális paraméterei nem változtok, kinyitva egy 8”-os, közel 1:1-es képarányú panelt kapunk, amely összehajtva egy 6,6”-os fő és egy 6,38”-os másodlagos képernyővé alakul. Az OLED panelt továbbra sem üveg védi, aminek egyszerű oka az, hogy nem létezik még ilyen, kereskedelmi forgalomban használható megoldás, helyette polimerre épül a panel, ezen pedig dupla réteg polyimide nevű réteg igyekszik megvédeni azt.

Hardveresen is fejlesztette a Huawei a Mate Xs-t, hiszen belekerült a Kirin 990 5G, maley nyolc nagyteljesítményű processzormaggal, Mali-G76-os os grafikus gyorsítóval és Da Vinci architektúrára épülő NPU-val lett ellátva. Ennek köszönhetően a Mate Xs az elődjéhez hasonlóan támogatja az 5G-t, ráadásul ezt úgy, hogy immáron az SoC-be lett integrálva az 5G modem.

Drága modellfrissítés lett a Huawei Mate Xs

Frissült a kamerarendszer is, bár nincs olyan széles képességspektruma, mint a Mate 30 Pro, vagy P30 Pro modellnek, azonban a Mate Xs Quad Camera megoldása is kifejezetten ígéretes. A 40 megapixeles SuperSensing  szenzor mellett van egy 8 megapixeles telefotó és egy 16 megapixeles ultraszéles látószögű kamera is, valamint ezeket kiegészíti egy ToF szenzor is. A négykamerás rendszer használható szelfizésre is, hiszen a másodlagos kijelzővel azonnal látható az elkészülő kép, így nincs szükség a hagyományos “előlapi” kamerára.

Huawei Mate Xs kicsomagoló videó

A Mate Xs-en Android 10 és EMUI 10 fut, ez nagyjából megegyezik azzal, amit a Mate 30 Pro, vagy P30 pro modelleken láthatunk, azonban van néhány extra, amely a kihajtható kijelzőhöz kapcsolódik. Megjelent a Dock funkció, amely egy gyorsindító felület, ennek segítségével ha futtatunk egy appot, erről gyorsan megnyithatjuk mellé a másodikat és két alkalmazást is használhatunk párhuzamosan. Ha kellene egy harmadik, az sem gond, ezt lebegő ablakként lehet megnyitni. Fontos, hogy a három párhuzamos ablak között könnyedén lehet adatokat másolni egyikből a másikba, ezzel segítve a multitaskingot.

A körítés nem változott, maradt a 4500 mAh kapacitású akkumulátor, amit 55 wattos Szupergyors töltéssel lehet táplálni (a gyári 65 wattos töltővel, ami akár notebookhoz  is használható), az ujjlenyomat olvasó a bekapcsológombban van.

Drága modellfrissítés lett a Huawei Mate Xs

A Huawei ezt a modellt már nem csak Kínában adja ki, annyira, hogy Magyarországon is megvásárolható lesz, várhatóan március végétől, 999 990 forintért a Huawei Experience Store-ban. Igen, ez borzasztóan és értelmetlennek tűnően drága. Lehetőségünk volt Richard Yu-val interjút csinálni, aki elmondta a véleményét az árról, hogy miért lett ennyi, hamarosan erről is olvashattok a HuaweiBlogon.

Megelőzve a kommenteket, amelyeket úgyis sokan megírnának a cikk alatt:
– Igen, 1 millió forint baromi drága bármilyen telefonért.
– Igen, kifelé hajlik a kijelző, azt nem lehet külön tokkal védeni.
– Igen, valóban nincs rajta Google Play Áruház (ami nem egyenlő azzal, hogy használhatatlan).
– Igen, ez nem mindenkinek készült.
– Igen, így is lesz aki megvásárolja majd, Magyarországon is.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával