Hírek

Dual OS-es Huawei okostelefonok jöhetnek?

Úgy tűnik, hogy a Huawei-nél felmerülhetett az Android – Harmony OS dual boot okostelefon ötlete, ezzel adva több lehetőséget a felhasználók kezébe.

Harmony OS

Egyelőre semmi konkrétum nem érhető el, elképzelhető az is, hogy a tervből semmi nem lesz, ötlet szinten azonban kifejezetten érdekel. Az USA-Kína gazdasági háború miatt jelenleg nem fér hozzá a Google Play szolgáltatások használatához új modelljein, ezért azokat az AOSP Androiddal és mellé a Huawei Mobile Services csomaggal tudja csak kínálni, amely jelen pillanatban még jelentős visszaesést jelenthet a versenytársakkal szemben.

Az információk szerint a Huawei mérnökei fontolóra vették, hogy áthidaló megoldásként olyan készülék, vagy készülékek jöhetnének a jövőben, amelyeken megtalálható az Android, valamint a Harmony OS is, így a felhasználó maga dönthetné el, hogy melyik rendszert kívánja használni. Ez azért lenne érdekes, mert jelenleg még a Harmony OS-nek idő kell, hiszen nincsenek rá applikációk, illetve a Huawei szerint sincs még kész a telefonos bevezetésre.

Lehet jó megoldás, de lehet bukás is. A 2010-es évek elején több gyártó próbálkozott dual-boot rendszerű okostelefonokkal, azonban akkor mind megbukott, kifejezetten látványosan. Azóta természetesen sokat fejlődtek a hardverek, a szoftverek, a megoldások, mégis kérdéses sikeres lehet-e egy ilyen megoldás, illetve a felhasználók mennyire kedvelnék a választási lehetőséget.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával