Hírek

Egymást támadja a Huawei és a T-Mobile az USA-ban

Még 2014-ben a T-Mobile USA beperelte a Huawei-t, azt állítva, hogy a gyártó ipari titkokat lopott tőle.

huawei-p9-kep

A bíróságon a T-Mobile amerikai ágazata azzal támadta a kínai gyártót, hogy az nem csak lemásolta a telefon tesztelő robotját, hanem el is lopta. Állítólag a T-Mobile több száz milliót költött a robot kifejlesztésére, amit a Huawei lemásolt, ezzel tisztességtelen profitot szerzett, a szolgáltató pedig nem kapott belőle részesedést.

Bár az ügy régen volt, még nem zárult le. Most a Huawei az, amely a szolgáltatót pereli az Egyesült Államokban. A magenta színű szolgáltató 14 olyan 4G szabványt használt az elmúlt két évben, amelyhez nem voltak meg a szükséges engedélyek – legalábbis ezt állítja a Huawei.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Valószínűleg a párhuzamos egymás elleni per vége az lehet, hogy kölcsönös megállapodás történik. Addig viszont érdekesség, hogy a T-Mobile USA és annak leányvállalata, a MetroPCS nem kínál Huawei okostelefonokat, bár hozzá kell tenni azt is, hogy a gyártó csak január óta van piacon az Egyesült Államokban.

Magyarországon látszólag nyoma sincs a konfliktusnak, a T-Mobile például elsőként listázta az új Huawei P9 Plus modellt.

Forrás: Pocketnow

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával