Hírek

Eladja egyik üzletágát a Huawei

A Huawei eladhatja a tenger alatti távközlési kábel üzletágát egy kínai vállalatnak.

Eladja egyik üzletágát a HuaweiEladja egyik üzletágát a Huawei

A Huawei Technologies egyik leányvállalata, a Huawei Tech Investment Co Ltd 51%-os részesedéssel rendelkezik a tenger alatti távközlési kábelekkel foglalkozó Huawei Marine Systems Co Ltd-ben. A vállalatnak május 31-én szándéknyilatkozatot adott a Hengtong Optic-Electric Co Ltd, amely megvásárolná a tenger alatti kábelekkel foglalkozó céget. Készpénzzel és részvénykibocsátással fizetné ki a Huawei részesedését a vállalat, azonban azt egyik fél sem kommentálta, hogy milyen értékű tranzakcióról van szó.

A Huawei Marine Systems 2009-ben lett megalapítva, azóta 90 projektben vett részt és a vállalat honlapja szerint világszerte 50 361 km kábelt telepített, többek között azt a 6000 km-es szakaszt, amely Afrikát Dél-Amerikával köti össze, ez a tavaly szeptemberben átadott egység volt az első ilyen direkt kapcsolat a két kontinens között.

A Huawei Technologies éves beszámolója alapján az üzletág 394 millió jüan bevétel után 115 millió jüan profitot tudott elkönyvelni. A Reuters értesüléseit nem kommentálta a Huawei, azonban a vételi ajánlatot tevő Hengtong Optic-Electric Co Ltd a hétfői napon felfüggesztette a részvényei kereskedését, amely azt erősíti meg, hogy valószínűleg tényleg a Huawei Marine felvásárlására készül.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Huawei Marine által lefektetett vízalatti kábelek térképe
A Huawei Marine által lefektetett vízalatti kábelek térképe

Ezek a tengerek és óceánok alján futó kábelhálózatok a világ különböző pontjait kötik össze és biztosítanak gyors internet kapcsolatot közöttük. A világot behálózzák ezek a kábelek, többek között a Google, a Microsoft és a Facebook is több ilyen saját kábellel rendelkezik.

Ide kattintva megtekinthetőek azok a vízalatti kábelek, amelyeket a Huawei Marine épített ki az elmúlt 10 évben.

Forrás
ReutersHuawei Marine

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával