Hírek

Előzetesben a Huawei pénzügyi vezetője

Előzetesbe került Kanadában a Huawei pénzügyi vezetője amerikai vádak miatt.

Előzetesben a Huawei pénzügyi vezetője

December 1-én két repülés közötti átszálás során a kanadai hatóságok őrizetbe vették Meng Wanzhou-t, a Huawei CFO-ját, aki egyben a vállalat alapítójának, Ren Zhengfei-nek a lánya. Az eset amerikai nyomásra született, az Amerikai Egyesült Államok állítólag az Észak-Korea és Irán elleni szankciók megszegése miatt indítottak eljárást, azonban erről egyelőre hivatalos információ nincs, a Huawei tájékoztatása szerint a vállalat sem kapott hivatalos információt eddig az esetről.

A Huawei hivatalos állásfoglalása

A kanadai hatóságok az Egyesült Államok kérésére kanadai átutazása során előzetes letartóztatásba helyezték vállalatunk pénzügyi igazgatóját, Meng Van-csoút (Meng Wanzhou). Az USA Meng Van-csoú kiadatását kéri, hogy az egyelőre pontosan nem meghatározott vádpontokkal szembesítsék New York államban. 

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Huawei gyakorlatilag semmilyen információt nem kapott arról, hogy mivel gyanúsítják Meng-et, ahogy arról sincs tudomásunk, hogy bármit elkövetett volna. Vállalatunk bízik abban, hogy a kanadai és az amerikai jogi rendszer minél előbb meghozza a helyes döntést az ügyben.

A Huawei minden országban a helyi törvénynek és szabályozásoknak megfelelően végzi tevékenységét, beleértve az ENSZ, az Amerikai Egyesült Államok és az Európai Unió exportkorlátozásra vonatkozó törvényeit és szabályozásait.

Forrás
BBC.comHuawei

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával