Hírek

Előzetesben a Huawei pénzügyi vezetője

Előzetesbe került Kanadában a Huawei pénzügyi vezetője amerikai vádak miatt.

Előzetesben a Huawei pénzügyi vezetője

December 1-én két repülés közötti átszálás során a kanadai hatóságok őrizetbe vették Meng Wanzhou-t, a Huawei CFO-ját, aki egyben a vállalat alapítójának, Ren Zhengfei-nek a lánya. Az eset amerikai nyomásra született, az Amerikai Egyesült Államok állítólag az Észak-Korea és Irán elleni szankciók megszegése miatt indítottak eljárást, azonban erről egyelőre hivatalos információ nincs, a Huawei tájékoztatása szerint a vállalat sem kapott hivatalos információt eddig az esetről.

A Huawei hivatalos állásfoglalása

A kanadai hatóságok az Egyesült Államok kérésére kanadai átutazása során előzetes letartóztatásba helyezték vállalatunk pénzügyi igazgatóját, Meng Van-csoút (Meng Wanzhou). Az USA Meng Van-csoú kiadatását kéri, hogy az egyelőre pontosan nem meghatározott vádpontokkal szembesítsék New York államban. 

A Huawei gyakorlatilag semmilyen információt nem kapott arról, hogy mivel gyanúsítják Meng-et, ahogy arról sincs tudomásunk, hogy bármit elkövetett volna. Vállalatunk bízik abban, hogy a kanadai és az amerikai jogi rendszer minél előbb meghozza a helyes döntést az ügyben.

A Huawei minden országban a helyi törvénynek és szabályozásoknak megfelelően végzi tevékenységét, beleértve az ENSZ, az Amerikai Egyesült Államok és az Európai Unió exportkorlátozásra vonatkozó törvényeit és szabályozásait.

Regisztrálj a Revolutra most díjmentesen, 3000 forint grátiszért!
Forrás
BBC.comHuawei

Hasonló cikkek

Close