Hírek

Európában továbbra is második a Huawei

A Canalys elkészítette a 2019 Q3-as időszakra vetített felmérését az európai okostelefon piacot nézve, amelyen a Huawei továbbra is a második helyen áll.

huawei Nova 5T

Fél éve már, hogy az USA kormánya szankciókat hozott a Huawei ellen, amelyet követően felmerültek olyan hírek, hogy az európai értékesítése a márkának a földbeállít és szinte senki sem vesz már a gyártótól készüléket, azonban az elemzések teljesen mást mutatnak.

A 2019. július-szeptember közötti időszakban a Huawei 11,6 millió darab okostelefont szállított le Európában, a második legtöbbet a Samsung mögött. A tavalyi év azonos időszakához képest kb. 100 ezer darabbal kevesebbet, azaz a régiónkban valóban megtörét ugyan a lendület, de a visszaesés közel 0%-os, azaz inkább stagnáltak az eladási számok.

Európában továbbra is második a Huawei

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Ez idő alatt a Samsung növekedni tudott, illetve a Xiaomi is, valószínűleg mindkét márka a Huawei növekedését vette át. Érdekesség, hogy az Apple, a HMD Global (Nokia márka használója) és a többi gyártó is csökkenést mutatott ez időszak alatt, holott az összes forgalom 8%-ot növekedett.

A Huawei eredénye akár jónak is tekinthető, figyelembevéve, hogy valódi újdonságok nem láttak napvilágot a piacon, a Mate 30 széria nem volt elérhető ez idő alatt, a tavaszig bemutatott telefonok húzták az eladásokat. Természetesen ez előrevetíti azt is, hogy a Huawei-nek új modelleket kell majd behoznia a piacra, ha nem akar visszaesést.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával