Hírek

Ez lehet a Huawei 2018-ban

Elindult a 2018-as év, amely a Huawei számára is mozgalmas lehet.

Bár hivatalosan nem sokat tudunk a Huawei 2018-as terveiről, megpróbáljuk azokat megtippelni.

Android Oreo

2018-ban a Huawei Mate 9-es okostelefon volt az első, amely megkapta a legfrissebb Androidot frissítésként. Az idei évtől azt várjuk, hogy több más modell is frissül a legújabb Androidra és az EMUI 8.0-ra. A Huawei P10 és P10 Plus biztosan, de a Mate 10 Lite és a Honor 9 is közel biztos. Mellette számos más modellre is készülhet az új szoftver, még ha erről a Huawei keveset is kommunikál. Az első félévben biztosan sok modell fog frissülni.

Huawei MateBook

A 15,6”-os Huawei MateBook D már december végén frissült a 2018-as modellre, azonban a többi készülék még várat magára. A Matebook X jelenleg még hetedik generációs Intel processzorral érhető el (Core i5-7200U, Core i7-7500U), azonban várjuk, hogy még tavasszal piacra dob a Huawei egy új, nyolcadik generációs processzorral szerelt modellt. És amit nagyon várunk, hogy az talán eljusson Magyarországra is. Eddig egyik Matebook sem került piacra itthon, de nagyon örülnénk neki, ha egy igazi, 2018-as Huawei prémium notebook elérhető volna.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Huawei P-széria

Menetrend szerint tavasszal várható, hogy a Huawei bemutatja, majd piacra dobja a P10-es széria utódján. Hogy P11, P20, vagy teljesen más lesz-e a neve, az pár hónapon belül kiderül.

Valószínűleg megkapjuk a Mate 10 Pro hardverét benne, egy új, FullView kijelzős kompakt modellt és talán több kamerát – már ha a pletykáknak van valóság alapja. A P9 után a P10 egy könnyedebb, biztonsági frissítés volt. Azonban a következő modelltől azt várjuk, hogy tényleg robbant vele a Huawei, pont úgy, mint a Mate 10 Próval is tette.

5G

Bár továbbra is messze van az, hogy itthon is 5G hálózaton használjuk a kütyüinket, ez az idő évről évre közelít. A 2018-as év nagy áttörés lehet az 5G fejlesztésében, közelít a specifikációk véglegesítése, amelyet követően megkezdődhetnek a hálózati kiépítések is lassan. Ebben a versenyben a Huawei is nagy erőkkel vesz részt, így mindenképpen nagy aktivitás várható a vállalattól.

Smart City

Az 5G-nél is fontosabb lehet az, amilyen új területeket kapunk vele. Az új hálózati lehetőségek nem csak közvetlenül érinti a felhasználókat a telefonjuk által. Ennél fontosabb a közvetett hatás. A Huawei számos smart city fejlesztést végez, ezek segítségével okosan, dinamikusan hangolható lenne egy város világítása, közlekedési rendszere és sok más terület. Ezekhez a Huawei nem csak szervereket fejleszt, hanem komplex megoldásokat is.

Huawei Mate-széria

Egészen biztos, hogy ősszel jön a Mate 10 Pro utódja. Hogy ez mit tud majd, kár is lenne már most komolyabban találgatni. Élvezzük ki a Mate 10 Pro csodálatos dizájnját és nagyszerű képességeit.

Középkategóriás okostelefonok

A legfelsőbb árszegmens mellett fontos, főleg Magyarországon a középkategória. Valószínűleg számos új modell vár ránk ezekből, amelyek még több prémium funkciót kaphatnak. Várjuk, hogy a Huawei átálljon több készüléken az USB-C-re, mellette több készülék kaphatja meg a 18:9-es FullView kijelzőt is.

Huawei Customer Service Centerek

2017-ben öt Huawei Customer Service Center nyitott Magyarországon. 2018-ban még ennyi fog nyitni, ezzel a Huawei egy igen komoly szervizhálózatot épít fel Magyarországon, amivel rendkívül impozáns pozícióba kerül az after-sales szolgáltatásokat tekintve.

Eladások

2017-ben 153 millió telefont szállított le a Huawei. Azt várjuk, hogy ezt legalább 10 százalékkal meglépi idén a vállalat és az év végén 175-180 millió készülék eladásáról számolnak be éves szinten. Ez egy nagyszerű eredmény volna, azonban még odébb van az, hogy ezzel az elsőszámú gyártó legyen a Huawei. Persze ez az út hosszú, azonban fontos és jó irányba halad a gyártó.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával