Hírek

Február 22-én érkezik a Huawei Mate X2

A Huawei Kínában a Weibo közösségi oldalán megerősítette az új Mate X2 érkezését.

Február 22-én fog sajtóeseményt tartani a Huawei Kínában, ahol bejelenti a legújabb hajlítható kijelzős okostelefonját. Az időzítés nem meglepő, eredetileg kb. ekkor lett volna az MWC 2021 kiállítás Barcelonában, ha a koronavírus járvány miatt nem napolják el nyári időpontra. Mint ismert, 2 éve is Barcelonában debütált az első összehajtható kijelzős Huawei, a Mate X. 1 évvel ezelőtt pedig bár az MWC 2020 elmaradt, mégis bemutatta a Huawei a Mate Xs okostelefont Bacelonában, amely egyfajta ráncfelvarrás volt.

Február 22-én érkezik a Huawei Mate X2

A Huawei Mate X2 névvel érkező új modellről egy részlet is látszik a kínai promó anyagon, ez pedig arra utal, hogy ezúttal a készülék kijelzője befele hajlik majd. Érdekes helyzet ez, hiszen 2 éve azt állította a Huawei, hogy jobb megoldás lehet a kifelé hajlított kijelző, kevésbé nyomódik össze a panel, illetve dizájn szempontból is jobb. Ennek ellenére a Mate X2 látszólag a Samsung megoldásaihoz hasonló lehet, befelé összehajtható kijelzőt kapható, illetve valószínűleg a külső borításon is lesz egy kisebb kijelző. Bár a hardveres elemei még nem ismertek, de jó esély van arra, hogy követi a Mate40 széria főbb képességeit az összehajthatós modell, így várhatjuk a Kirin 9000 SoC-t, az 50 megapixeles főkamerával ellátott négykamerás dizájnt, a 66 watos töltést és a WiFi 6+ támogatást.

A Huawei jelenlegi helyzetében jó esély mutatkozik arra, hogy a Huawei Mate X2 okostelefonnak nem csak hogy a bemutatója lesz Kínában, hanem akár a piaca is, azaz nem biztos, hogy ezúttal készül belőle globális verzió. 2 éve a Mate X is hasonló volt, azt akkor még a HMS akkori állapota miatt nem adta ki a Huawei az anyaországán kívül, tavaly viszont a Mate Xs-t igen, Magyarországon is megvásárolható volt 1 millió forintos áron.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával