Hírek

Felülvizsgálhatják az USA-ban a Huawei tiltását

Az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztrériumának új elnök jelöltje megfogadta, hogy megvédi az amerikai távközlési hálózatokat a kínai vállalatoktól, azonban azt nem vállalta, hogy a Huawei Technologiest az Entity List-en tartja majd.

Joe Biden
Joe Biden, az Amerikai Egyesült Államok 46. elnöke

A rendelkezésemre álló teljes eszköztárat a lehető legteljesebb mértékben felhasználnám az amerikaiak és hálózatuk megvédésére a kínai beavatkozástól, vagy bármilyen backdoor befolyásától – mondta Gina Raimondo, Rhode Island-i kormányzó az Egyesült Államok Szenátusának Kereskedelmi Bizottsága előtt tett tanúvallomásában. Decemberben a kongresszus 1,9 milliárd dolláros alapot hagyott jóvá, hogy az amerikai hálózatokon a Huawei és ZTE berendezéseit lecseréljék.

Az előző kormányzat Donald Trump exelnök vezetésével számos fronton vette célba Kínát, kereskedelmi feketelistára tette lassan 2 éve a Huawei-t, mellette szankciók sújtották az SMIC-t, a Hikvisiont, illetve a DJI-t is.

Ted Cruz szenátor kérdésére, miszerint feketelistán maradna-e a Huawei Raimondo azt válaszolta, hogy “megvizsgálják a jelenlegi szabályozást, konzultálnak mind a szenátorokkal, az iparággal, illetve szövetségeseikkel és azt fogják tenni, ami a legjobb az amerikai nemzet- és gazdasági biztonság szempontjából”.

A képviselőház külögyi bizottságának legfőbb republikánusa, Michael McCaul, illetve Ben Sasse republikánus szenátor bírálta is ezért Raimondót, véleményük szerint a Huawei-t továbbra is az Entity Listen kell tartani, ugyanis úgy látják, hogy a Huawei a Kínai Kommunista Párt technikai bábja és komoly veszélyt jelent a nemzetbiztonságra.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Hogy Joe Biden vezetése alatt miképpen változhat a Huawei Technologies elleni szankciók helyzete az USA-ban, egyelőre még nem tudni, de egyelőre úgy látni, hogy az új vezetés nem foglalt még állást abban, hogy mindenképpen tiltani kell-e a vállalatot.

Forrás
Reuters

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával