Hírek

Google appokkal bővülhetne az AppGallery

A Huawei szívesen látná az AppGallery-ben a Google alkalmazásait, amellyel mindenki jól járhatna, ennek ellenére kérdés, hogy összejön-e.

Eric Xu, a Huawei elnöke

A Huawei március 31-én adta közre 2019-es bevételi adatait, 858,8 milliárd kínai jüanos bevétele 19,1%-kal magasabb, mint az egy évvel korábbi mérleg. Ennek kapcsán Eric Xu, a Huawei aktiális elnöke adott interjút, amelyben beszélt a Google alkalmazásokról is.

Reméljük, hogy a Google szolgáltatásai elérhetők lehetnek az AppGallery-ben, úgy ahogyan azok elérhetők az Apple App Store-ban is – mondta Eric Xu.

Összességében egyébként nem ördögtől való, hogy Android alatt, a Google a saját alkalmazásait ne csak a Google Play Áruház kínálatában tegye elérhetővé, hanem akár a Huawei AppGallery-jében is. Ezt erősíti meg az is, hogy pár héttel ezelőtt számos Google app került vel a Samsung saját alkalmazásboltjába is. Nyilván a Huawei esetén bonyolítja a helyzetet, hogy az új modellek nem rendelkeznek Google Mobile Services csomaggal, vagy hogy éppen miképpen érinti ez az amerikai tiltásokat.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Google számára sem feltétlenül volna előnytelen ez a megoldás, hiszen így lehetősége volna továbbra is bevételt realizálni az új Huawei felhasználókból is.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával