Hírek

HarmonyOS alatt is működhetnek a Google appok és a GMS

Úgy tűnik, hogy a HarmonyOS-re frissítés után is megmaradhat a készülékeken futó GMS csomag, legalábbis egy videó alapján úgy tűnik.

HarmonyOS alatt is működhetnek a Google appok és a GMS

A HarmonyOS kapcsán két érdekes téma lengi be a szakmai köztudatot. Az egyik az, hogy ez valóban egy teljesen új operációs rendszer, vagy csak egy nagymértékben módosított Android? Ez utóbbira utalhat többek között az is, hogy a Huawei kompatibilitást ígér az androidos appokkal. A másik, sokakat foglalkoztató kérdés, hogy ha egy korábbi GMS-es modell, mondjuk a Huawei P30 Pro az EMUI 11 után HarmonyOS-re frissülne, elveszítenék-e a Google támogatást a felhasználók.

Most egy olyan videó tűnt fel, amelyen a kínai piacra szánt Huawei Mate 40 Pro+ modell látható, amire még korábban felrakták a GMS-t valamelyik utólagos telepítési módszerrel, majd ezt követően frissítették a telefont a HarmonyOS 2.0 béta kiadására.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A HarmonyOS 2.0 béta alatt is megmaradt a Google Play Áruház, futott a Google Térkép és több más alkalmazás is. Ez egyrészt felerősíthető azon hangokat, ami alapján a Huawei valójában nem is egy új OS-t hozott létre, hanem az Androidot építette át. Mellette pedig még inkább várakozhatnak a tulajdonosok a végleges HarmonyOS megjelenésre, hiszen ez alapján nem lenne sokkal távolabb, mint a mostani HMS-es modellek, ráadásul a GMS-es kiadások akár továbbra is támogathatnák a Google szolgáltatásait.

Így fut a HarmonyOS a MatePad Pro tableten

Egészen jól együttműködnek majd a HarmonyOS eszközök

Kevesebb memóriát és tárhelyet fogyasztana a HarmonyOS

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával