Frissítés

Négy Huawei biztosan frissül Oreóra

A Huawei Mate 10-széria bemutatóját követően megtudtunk néhány információt a jövőbeli Oreo frissítésekről is!

A Huawei megerősítette azt, hogy a Mate 9, a Mate 9 Pro, a P10 és a P10 Plus biztosan megkapja az Android 8.0 Oreo frissítést. a négyesből a Mate duó lesz az, amely várhatóan a Mate 10 Pro megjelenését követően 3-4 héttel később elérhető lesz a frissítés az első készülékekre. Ez nagyjából november végét, december elejét jelenti, azt viszont nem tudni, hogy ekkor mely régiók frissítései indulnak el először.

A P10-széria két tagja a “közeli jövőben“ fog frissülni az EMUI 8.0-ra. Hogy ez pontosan mit jelent, nem tudni még, de elképzelhető, hogy 2018 elejére csúszhat.

Az Android 8.0 Oreo frissítéssel megkapják a készülékek az EMUI 8.0 felhasználói felületet is. Számos extra érkezik, ilyen például a gyorsabb alkalmazás indítás és a jobb teljesítmény kiosztás. A vállalat saját mérései szerint ezzel a készülékek a frissítés után akár 12%-kal is gyorsabbak lehetnek.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Az EMUI 8.0-val érkezik az értesítésből megnyitható osztott képernyő funkció is többek között, amely főleg a nagyképernyős modellek esetén lesz hasznos nagyon. Sajnos az már most ismert, hogy a Mate 9 nem kapja meg a valós idejű tárgyfelismerést a kamera alkalmazásban úgy, ahogyan a Mate 10 Pró esetében elérhető, azonban több más, Mobile AI-hoz köthető funkciók érkeznek.

A Huawei a bejelentés mellett arról is beszélt, hogy milyen frissítési tervei vannak. A csúcsmodellek minden hónapban megkapják a biztonsági frissítéseket a jövőben, a középkatgóriás modellek kéthavonta, míg a belépőszintű Huawei eszközök háromhavonta fognak a Google biztonsági frissítésével megújulni.

Arról egyelőre nincs hír, hogy további modellek frissülnek-e Oreóra, ha igen, akkor mikor, emiatt is érdemes továbbra is követni a Huaweiblogot, beszámolunk róla, ha változás esik!

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával