Funkciók

Huawei Assistant: EMUI-ba épített személyi asszisztens

A Huawei Eco-Connect Europe 2018 rendezvényen, Rómában az EMUI egy új funkciója fedte fel magát, a Huawei Assistant.

Huawei Assistant: EMUI-ba épített személyi asszisztens

2019-ben fog Európába érkezni a Huawei Assistant, amely tulajdonképpen a Google Now funkciót fogja kiváltani. Ez az a felület, amelyet a főképernyőn balra lapozva láthatunk. Eddig, illetve jelenleg itt a Google által menedzselt felület érhető el, azonban jövőre ezt átveszi az EMUI-ban a Huawei Assistant.

A felület négyféle részből áll. A Global Search egy univerzális kereső, ide amit beírunk, azt egyrészt a készüléken is elkezdi keresni (ahogy ilyen funkció jelenleg is elérhető), illetve szükség esetén az interneten is. Az Instant Access szekcióban alkalmazások és funkciók gyorsgombjai kapnak helyet, hasonlóan, mint most az értesítési sáv felső részén találhatók. A SmartCare panelek különböző extra információkkal és funkciókkal segítenek majd, így például ha utazás előtt állunk, értesítést kaphatunk a repülőnk indulásának státuszáról, vagy éppen továbbutazási opciókat ajánlj a telefon a reptérről. A News részben az internetről válogatott híreket fog megosztani velünk, valószínűleg a Google Now-hoz hasonlóan az érdeklődési körünkre szabott kiadásban.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A hírek nem a Google rendszeréből érkeznek majd, ugyanis a Huawei és a Microsoft News együttműködési megállapodását is bejelentették a HCE-n, azaz a Microsoft rendszeréből fog a Huawei Assistantba kerülni minden hír.

A Huawei Assistant funkció a bejelentés szerint 2019-ben fog érkezni az európai készülékekre, egyelőre azonban pontos információ nincs még a megjelenés időpontáról.

A Huawei Eco-Connect Europe 2018 fejlesztői konferencián debütált a WPS Office Huawei HiAi mesterséges intelligencia támogatása is.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával