HírekTippek-trükkök

Huawei Mate 10 Lite vs P Smart – mi a különbség?

A Huawei Mate 10 Lite és a P Smart egymáshoz nagyon hasonló, ezért segítünk dönteni a két modell között.

Összeszedtük azokat a tulajdonságokat, amelyekben eltér egymástól a Mate 10 Lite és a P Smart. Ezen kérdésekben kell döntést hoznia azoknak, akik ezen két középkategóriás modell között vacilálnak.

Huawei Mate 10 Lite vs P Smart - mi a különbség?

Fizikai méretek

A Huawei Mate 10 Lite ugyan nagyobb, de ez minimálisan érzékelhető csak.

Huawei P Smart – 72,05 mm széles, 150,1 mm magas, 7,45 mm vastag
Huawei Mate 10 Lite – 75,02 mm széles, 156,2 mm magas, 7,5 mm vastag

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Ahogyan látható, kicsivel több, mint 3 mm-rel szélesebb, illetve 6 mm-rel magasabb a P Smartnál, a vastagságban fellelhető különbség gyakorlatilag elenyésző.

Kijelző

Mind a két készülék FullView megjelenítővel rendelkezik, amely vékony kereteket és 18:9-es képarányt jelent. A Huawei P Smart a kisebb, ez 5,65”-os képátlóval rendelkezik, míg a Mate 10 Lite-ba picivel nagyobb, 5,9”-os képerny került. Mind a két panel IPS, azonban a P Smart kijelzője kicsiel fényesebb, illetve a színmegjelenítésben is egy lehelletnyilve, de jobb, mint a Mate 10 Lite.

Operációs rendszer

A Huawei Mate 10 Lite még Android 7.0 Nougat és EMUI 5.1 felülettel jelent meg. A készülékre frissítésként fog érkezni az Android 8.0 Oreo és az EMUI 8.0 (2018. márciusban még nem elérhető). A Huawei P Smart már gyárilag az újabb, Android 8.0 Oreo rendszerrel és EMUI 8.0 felülettel került a boltokba.

Memória és háttértár

Itt fedezhető fel a legnagyobb különbség a két modell között. A Huawei P Smartba 3 GB RAM és 32 GB háttértár került. Ez ma már a minimum, amivel a középkategóriában telefont érdemes választani. A Huawei Mate 10 Lite-be 4 GB RAM és 64 GB háttértár került. Ez utóbbi hosszú távon jobb. Az alkalmazások méretei egyre nagyobbak, ahogyan a különböző fájlok is nőnek. A plusz 1 GB RAM minimális előnnyel jár, de ha hosszabb távon gondolkozik valaki, akkor valóban jobb döntés a több.

Kamera

A P Smart esetén a hátlapi kamera rendszer tartamaz egy 13 és egy 2 megapixeles szenzort. A Mate 10 Lite-nál a nagyobb szenzor felbontása már 16 megapixel, bár jelentős különbség nincs a két modell között.

Huawei Mate 10 Lite vs P Smart - mi a különbség?

Az előlapi kamerákban van jelentősebb eltérés, hiszen a Huawei P Smarton csak egy 8 megapixeles fixfókuszos szenzor van. Ezzel szemben a Huawei Mate 10 Lite dupla előlapi kamerát kapott.  Itt van a 13 megapixeles szenzor mellett egy 2 megapixeles is, ez utóbbi a bokéh effektust hivatott segíteni.

Üzemidő

Az akkumulátorok méretét tekintve a P Smart 3000 mAh kapacitású, míg a Mate 10 Lite telepe több mint 10%-kal nagyobb, 3340 mAh. Egyik készülék sem támogatja a gyorstöltést.

NFC

Fontos különbség lehet a mobilfizetőknek az, hogy amíg a Huawei P Smart támogatja az NFC-t, a Mate 10 Lite-ból ez a funkció sajnos kimaradt.

Tartozékok

A hagyományos töltő, adatkábel, SIM tű trió mellett mind a két készülék kijelzője kapott gyárilag egy védőfóliát. A Mate 10 Lite dobozában headset is helyet kapott, ezt a P Smart mellett nem fogunk találni. Egyik készülék sem rendelkezik gyárilag mellékelt tokot. Mind a két modellre elérhető hátlapvédő gyárilag, Flip tok viszont csak a P Smartra. Az okostokokat (ablakos flip tok) nem támogatja a P Smart és a Mate 10 Lite sem.

Ár

Ahogyan látható, vannak minimális, de azért fontos különbségek a P Smart és a Mate 10 Lite között. A két készülék ára között is felfedezhető egy kb. 15-20 ezer forint közötti különbség. Azt célszerű eldönteni választáskor, hogy mely funckiók, képességek fontosok, amelyeknél különbség mutatkozik, illetve ezek megérik-e a felárat, vagy beéri valaki az alacsonyabb árral járó képességekkel.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával