Hírek

Huawei Mate 20 Lite: minőségi lépés a középkategóriában

A Huawei bejelentette a Mate 20 Lite-ot, a legújabb Mate széria első tagja nevéből adódan középkategóriásnak tűnik, ennél azonban sokkal többről van szó.

Huawei Mate 20 Lite: minőségi lépés a középkategóriában

A Huawei Mate 20 Lite előlapját egy 6,3”-os FullHD+ (1080×2340 képpontos) FullView kijelző borítja. A kijelzőbe belógó szenzorszigeten (notch) két kamera található, egy 24 megapixeles, illetve egy 2 megapixeles, ennek egyik spéci funkciója a HDR+, amivel éles háttérfény mellett is megfelelő minőségű képeket készít. Hasznosnak nem nevezhető, de vicces újítás az arcfelismerésre épülő animált arckép, amellyel különböző figurákat és állatokat csinálhatunk a saját arcunkból, ezt a fiatalabbak fogják szeretni valószínűleg.

A telefon oldalsó kerete fém, a hátoldal pedig ívelt üveg, amely minőségi, prémium fogást biztosít. A hátoldal dizájnja nagyon hasonló a PORSCHE DESIGN Mate 10 megoldásához. A két kamera közül az egyik 20, a másik 2 megapixeles. A kamera AI képességekkel lett felruházva, összesen 2 témát képes felismerni, bekerült például újdonságként a bicikli és a panda is. Bár mi magyarok relatív kevés pandát fotózunk, Kínában azért ez jól jöhet.

Huawei Mate 20 Lite: minőségi lépés a középkategóriában

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Mate 20 Lite belsejében a Kirin 710-es új SoC van, amely négy darab 2,2 GHz-es Cortex-A73-as és négy darab 1,7 GHz-es Cortex-A53-as magot tartalmaz. Ezzel kb, 2,3x nagyobb teljesítményre képes a telefon, mint amit a korábbi Kirin 659-es pocesszorral ellátott modellek tudtak. A telefon 4 GB RAM-mal és 64 GB háttértárral van ellátva, ráadásul az akkumulátor is nagyobb lett, 3750 mAh kapacitású és 18 wattos teljesítménnyel gyorstölthető USB-C-n keresztül.

Huawei Mate 20 Lite: minőségi lépés a középkategóriában

A Huawei Mate 20 Lite Magyarországon szeptember 10-től érhető el 129 900 forintos áron kék, fekete és arany színekben.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával