FunkciókHírek

Dupla GPS frekvencia támogatás a Mate20 Próban

Továbbfejlesztett navigációs megoldást kapott a Huawei Mate20 Pro, amivel még precízebb helymeghatározásra képes.

Két eltérű GPS frekvenciát is képes kezelni a Huawei csúcsmodellje. Az úgynevezett L1-es (1575,42 MHz) és L5-ös (1176,45 MHz) GPS-t párhuzamosan támogatja a készülék. A londoni bemutatón a Huawei a vállalat vezérigazgatója, Richard Yu elmondta, hogy a konkurensek, mint például az iPhone Xs Max, vagy a Galaxy Note 9 csak az L1-es frekvenciát használják, ezzel szemben a Mate20 Pro L1+L5 használatával 10x pontosabb helymeghatározás érhető el.

Dupla GPS frekvencia támogatás a Mate20 Próban

Az AI-t kihasználva egy új, a gépi tanuláson alapuló műholdválasztási stratégiát fejlsztett ki a Huawei, így a telefon gyorsabban tud műholdat váltani és előre tudja hogy melyik adatait érdemesebb feldolgozni a pontosabb meghatározás érdekében amikor alagutakban, nagy épületek között, vagy felüljárók alatt navigál a telefon tulajdonosa.

Dupla GPS frekvencia támogatás a Mate20 Próban

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A bemutatón egy videó részletét is bemutatták, amelyben egy hölgy futott az utcákon úgy, hogy a derekára egy speciális övvel a Huawei Mate 20 Pro mellett a Galaxy Note 9-et és az iPhone Xs Maxot is rögzítették és 20 percen keresztül futott egy megtervezett úton. A teszthez a Nike+ Run Club alkalmazást használta a Huawei, ezzel lett követve mind a három telefon által mért adat. A kép szerint jelentős pontossági eltérést mutatott az Apple és a Samsung megoldása a Huawei új AI Assisted GPS melymeghatározásához képest.

Kíváncsi vagy a Mate 20 Pro, vagy a Mate 20 telefonra? Az új okoskiegészítőkre? Itt megtalálsz mindent a Mate 20 széria londoni bemutatójáról!

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával