Hírek

Huawei Mate 9 PORSCHE DESIGN bemutató

A Huawei Magyarországon is piacra dobta a Mate 9 Porsche Design okostelefont, amelyet rögtön ki is próbáltunk!

A készülék egy exluzív modell, kis darabszámú gyártással, emiatt felesleges is vitatkozni azon, hogy megéri-e a hazai 450 ezer forintos árát. Ha úgy nézünk rá, mint egy “szimpla” okostelefon, akkor egyértelmű, hogy nem ér ennyit. Azonban ez egy presztízs értékkel bíró luxus modell, amely egy bizonyos réteg számára készült. Annak, amelynél nem az árcímke a döntő tényező.

Kocsi Judit sport mentáltréning

Szemből megnézve lenyűgöző lett a PORSCHE DESIGN! A két oldalt lekerekített, ívelt AMOLED kijelző nagyon jól néz ki. Előre került az ujjlenyomat olvasó is, amely valójában nem gomb, nem lehet benyomni, azonban érintésre reagál. Hogy jó helye van-e az előlapon a hátlap helyett, megint csak felesleges vita. Van aki szerint így kényelmes, van aki a hátlapon szereti jobban. Nekem személy szerint mind a két hely megfelel, pont úgy, ahogyan az is mindegy, hogy fizikai érintőgombok vannak-e, vagy szoftveresen oldja ezt meg a gyártó.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A hátlap sötétszürke-fekete, szálcsiszolt dizájnja nagyon jól néz ki, ráadásul úgy van ívelve az oldalsó él is, hogy nagyon vékonynak hat az egész készülék, pedig ebbe is egy 4000 mAh kapacitású telep került.

Érdekesség, hogy a készüléken nincs Huawei logó. Az előlapon hangsúlyos, méretes PORSCHE DESIGN felirat van, míg a hátlapon a tervezőcég logója. A kamera ezen a modellen is kiemelkedik a készülékházból, akárcsak a Mate 9-en.

Nézzük a hardvert is! A rendszer alapja ugyan az, mint a Mate 9-ben, a PD is a Kirin 960-at kapta meg, amely négy darab Cortex-A73-as és négy darab Cortex-A53-as maggal rendelkezik, illetve támogatja a Machine Learning algoritmust, amely tanulja a felhasználó szokásait, így téve folyamatosan gyorsabb hatásúvá a rendszer működését.

A Mate 9 PORSCHE DESIGN microSD kártyával nem bővíthető – erre azonban aligha lesz szükség, hiszen 256 GB került bele a szupergyors UFS 2.1 háttértárból. Ebből 227 GB volt ténylegesen elérhető szabadon a bekapcsolást követően. Ami egyébként furcsa, az a firmware, azaz az Android és EMUI rendszer mérete. A készüléken összesen 24,6 GB-ot foglal ez, ami baromi sok, főleg hogy ránézésre ugyan az van rajta, mint a Mate 9-en, semmi extra nem tűnik fel, ami indokolná ezt. Összehasonlításképpen a Mate 9 rendszere 11,34 GB-ot foglal, azaz kevesebb mint felét. És bár mondhatjuk, hogy van még 227 GB szabadon, ami bőven elég, de azért elég látványos, hogy ha a P9 32 GB háttértárán foglalna ennyi helyet ugyan ez az Android 7.0 és EMUI 5.0 rendszer, akkor bizony alig maradna 7-8 GB minden másra.

A rendszermemória is a csúcsot veri, hiszen az LPDDR4-es RAM modulokból összesen 6 GB került a készülékbe. Ez gyakorlatilag 3,7-3.9 GB szabad RAM-ot jelent. Nyugodtan kijelenthetjük, ez sokáig elég lesz, hiszen a P9 fele ennyi memóriával is tökéletesen teszi a dolgát azonos rendszerrel.

A Mate 9 PORSCHE DESIGN lenyűgöző lett! Nagyon tetszetős, nagyon szeretném, ha az enyém lenne. Nyilván én sem adnék érte 450 ezer forintot, így megmarad annak a bizonyos rétegnek. Bizakodásra adhat azonban okot, hogy a Huawei ezt is tudja. Nem félek, lesz még hasonló kivitelű Huawei készülék rövid időn belül a kezeimben, amit jóval olcsóbban mérnek!

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával