FunkciókHírek

Az Ubuntu is megy a MateBook X Pro notebookon

Bár Windows 10-zel érkezik a Huawei MateBook X Pro notebook, úgy tűnik, hogy a Linux felhasználók is szerethetik majd.

Bár az amerikai nyitása nem igazán sikerült a Huawei-nek a telefonok terén, úgy tűnik, hogy a notebookok esetében lát még potenciált a vállalat, ugyanis a legújabb csúcsmodell, a Huawei MateBook X Pro hamarabb kapható az USA-ban, mint az Európai Unióban.

Az Ubuntu is megy a MateBook X Pro notebookon

Brand Linder a Liliputing blogtól meg is szerzett belőle egyet, nyilván rögtön a csúcsmodellt (Core i7-8550U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, NVIDIA GeForce MX150) és megnézte hogyan szuperál Linux rendszerrel.

A teszthez az Ubuntu 18.04 LTS-t használta és egy pendrive-ról bootoltatta be azt, amely gond nélkül elindult és igazából tette is a dolgát. A MateBook X Pro notebookon szépen muzsikált az Ubuntu, rögtön felcsatlakozott a WiFi-re, működött a böngészés, a videó és zene lejátszása egyáltalán nem okozott problémát.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Az Ubuntu is megy a MateBook X Pro notebookon

A gombok nagy része gond nélkül működött, egyedül néhány Fn gyorsgombbal volt probléma, mint a mikrofon némítás, vagy a WiFi kikapcsolás, ezek nem akartak működni.

Érdekesség, hogy a billentyűzetből felnyitható kamera is működött gond nélkül a Linux szoftvereivel, bár ami meglepőbb, a Cheese alkalmazással anélkül is bekapcsolható volt a kamera, hogy azt felnyitotta volna a készülékházból Brad – természetesen ilyenkor csak fekete képet tudott rögzíteni.

Úgy tűnik tehát, hogy az Ubuntu Linux sem okoz problémát a Huawei MateBook X Prónak, mi már csak azt reméljük, hogy a közeljövőben Magyarországon is megjelenik a készülék.

A Huawei 2018 második felében fogja piacra dobni Magyarországon is a notebookjait, egyelőre azonban nincs információ arról, hogy mely modellekkel lép piacra a cég. Kövesd a HuaweiBlogot, ahol elsőként olvashatsz majd róla, ha hazánkban is megvásárolhatók a Huawei notebookok!

Az Ubuntu is megy a MateBook X Pro notebookon

Forrás
Liliputing

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával