Hírek

MateBook X: az első Huawei notebook

A Huawei ma Berlinben bemutatta az első notebookják, a MateBook X-et!

Huawei MateBook X

A Huawei MateBook X egy ultra-slim notebook, amely mérete kisebb mint egy A4-es papírlap. A fém, unibody kialakítású ház gyémánt csiszolással rendelkezik a ragyogó élekért. Vastagsága mindösszesen 12,5 mm. Nem csak vékony, de könnyű is, hiszen 1,05 kg a tömege.

A notebook kijelzője 13,3”-os és rendkívül vékony kávával lett ellátva, bár a notebookok nál nem szokás kijelző arányt megadni, de a Huawei ezt megtette a felső rész 88%-át fedi le a megjelenítő. Ez a kijelző egyébként 2160×1440 képpontos, 100%-os sRGB lefedettséggel, 1000:1-hez kontrasztaránnyal, illetve Corning Gorilla Glass borítással.

Huawei MateBook X

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A vékony kialakítás ellenére a Huawei igyekezett kellően erős hardverrel ellátni a MateBook X-et. Ennek megfelelően a legújabb, 7. generációs Intel Core i5-7200-as processzor került bele 2,5 GHz-es órajellel. A kétmagos processzor az új Huawei Space Cooling Technology nevű megoldással teljesen passzívan van hűtve, nincs ventilátor, ennek megfelelően teljesen néma a hűtés. A készüléket 8 GB LPDDR3 memóriával és 256 GB háttértárral látja el a Huawei, egyelőre más konfigurációs opció nem is érhető el.

A beépített 5449 mAh kapacitású akkumulátorral 10 órás üzemidőt ígér a Huawei, de ha lemerülne a készülék, USB-C csatlakozón lehet hamar feltölteni. Számos extrával fel van szerelve a MateBook X, ilyen a Dolby Atmos hangzás, az ujjlenyomat olvasó, vagy éppen az új Huawei MateDock 2, amely az USB-C-be dugva biztosít HDMI, VGA, USB-A és USB-C portokat.

Huawei MateDock 2

A Huawei MateBook X Európában 1400 eurós áron lesz elérhető, azaz közel ennyiba kerül, mint az Apple MacBookja, amely viszont gyengébb, Core M processzorral van ellátva. A notebook szürke, arany és rózsaszín árnyalatban lesz megvásárolható. A notebook előre telepített Windows 10 operációs rendszert tartalmaz.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával