Hírek

Huawei MatePad (10.4) tablet Magyarországon

Magyarországon is piacra kerül a Huawei új 10,4”-os táblagépe, amely csak MatePad néven fut.

Huawei MatePad (10.4) tablet Magyarországon

Kínában még április végén debütált az újdonság, amit most Európába és Magyarországra is elhoz a vállalat. Leginkább a 2 éves Huawei MediaPad M5 Lite utódjaként látom az új MatePadet, hiszen ahhoz hasonló méretben, hasonló képességekkel, stylus támogatással érkezik, illetve annak ára is hasonult korábban.

A 10,4”-os FullView IPS kijelző 2000×1200 képpont felbontású és akár 470 nit fényerőre is képes, a sarkok lekerekítettek az utóbbi évek trendjeinek megfelelően. Alatta a Huawei P40 Lite-ban már bizonyított Kirin 810-es középkategóriás SoC van, amely két Cortex-A76-os (2,27 GHz) és hat Cortex-A55 (1,88 GHz) magot kapott, Mali-G52-es grafikus egységgel és Da Vinci architektúrájú dedikált mesterséges intelligencia chippel. A MatePad itthon egyféle konfigurációval, 4 GB RAM-mal és 64 GB háttértárral kerül piacra, utóbbi memóriakártyával bővíthető.

Huawei MatePad (10.4) tablet Magyarországon

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A vékony, 7,9 mm-es készülék két oldalán összesen négy hangszóró van a Harman / Kardonnal közösen fejlesztve, a Histen 6.0 technológiával megtoldva. Mellé a felső él négy mikrofont tartalmaz, hogy a hangfelvétel is megfelelő minőséget tudjon produkálni.

A MatePad elég nagy, 7250 mAh-s akkumulátort kapott, ami hosszú üzemidőre lesz képes, igaz azonban, hogy csak 10 wattos töltő kerül mellé a dobozba, így hosszú órákba telik majd, mire fel is tölt a készülék.

A tablet Android 10-tel és az új EMUI 10.1-gyel együtt érkezik, olyan funkciókkal, mint a 8 megapixeles előlapi kamerához tartozó FollowCam arckövető megoldása, a szemvédelem mód, vagy az eBook mód, illetve ezen is elérhető lesz a Gyereksarok.

Huawei MatePad (10.4) tablet Magyarországon

A Huawei MatePad 2020. július 30-tól augusztus 13-ig 119 990 forintos ajánlott kiskereskedelmi áron lesz elérhető, az első vásárlók egy 38 990 forint értékű M-Pencil stylust kapnak hozzá, ugyan azt, mint ami a MatePad Pro modellhez is való. Augusztus 14-től várhatóan 122 990 forint lesz a készülék, már stylus nélkül.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával