Hírek

Megjött a Huawei Nova 2 és Nova 2 Plus

Kínában debütált a Huawei nova második generációja, amely több szempontból is érdekes.

Huawei Nova 2

2016 szeptemberében, az IFA kiállításon debütált a Huawei nova és a nova Plus modell. Most pedig itt a Nova 2 és a Nova 2 Plus, ami azt jelenti, hogy a gyártó valamiért csak 9 hónapot adott az első generációnak.

Az új modell dizájnra nagyon hasonlít a Huawei P10-re, vonalvezetésében, színeiben követi azt, azonban hardverét és felszereltségét tekintve alacsonyabb ligában játszik.

Huawei Nova 2

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A második generációs Nova modellekbe egy új, Kirin 659-es SoC került, amely nyolcmagos és a Mali-T830 MP2 GPU-van van ellátva. 4 GB RAM került bele, amely erőssé teszi a középkategória tetejére belőtt modell. A telefon különlegessége, hogy a hátlapon egy 12 és egy 8 megapixeles kamera dolgozik össze, míg az előlapon egy 20 megapixeles szenzor van, a szelfik tehát továbbra is nagyon hangsúlyosak a Huawei termék fejlesztései során.

A Dual SIM-es modell támogatja a 4G LTE-t, a Bluetooth 4.2-t, viszont WiFi-ből továbbra is csak a 802.11 b/g/n érhető el és nincs ac-s támogatás. Az USB-C csatlakozó is csak 2.0-s sebességre képes, bár ez a Huawei Mate 9 esetében is elegendő. Az új széria már Android 7.0-val és EMUI 5.1-gyel kerül piacra.

Huawei Nova 2

A Nova 2 és a Nova 2 Plus között elsősorban a kijelzőben van a különbség, hiszen a sima modell 5”-os, FullHD felbontással, míg a nagyobb, Plus kiadás 5,5”-os, azonos pixelszámmal. Ezen kívül a háttértár is eltérő, az 5”-os modellhez 64 GB, míg az 5,5”-os kivitelhez 128 GB háttértár párosul.

A Huawei nova 2 széria tehát marad a középkategóriában, de magasabb pozícióba van célozva, mint az elődje volt. Azoknak lehet ideális választás, akik a Huawei P10-nél és P10 Plus-nál kedvezőbb áron vásárolnának okostelefont, de nem szeretnék a tavalyi Huawei P9-et választani.

Az új széria június 16-tól érhető el Kínában, egyelőre nem tudni, hogy nyugatabbra, felénk érkezik-e.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával