Hírek

Huawei P Smart Z: kiemelkedő szelfikamerával

Szépen csendben, Spanyolországban debütált a Huawei első, kicsúsztatható szelfi kamerás okostelefonja, a P Smart Z.

Huawei P Smart Z: kiemelkedő szelfikamerával

A Huawei P Smart Z egy érdekes középkategóriás modell, hiszen specifikációja nem kiemelkedő, azonban az előlapon se vastag keretet, se notchot nem találni, ahogyan elsőre a szelfi kamerát sem látni, az ugyanis egy motorikus rendszerrel, a telefon tetejéből emelkedik ki szükség esetén.

A FullView megjelenítő 6,59”-os képátlóval rendelkezik, az LTPS panel 1080×2340 képpont felbontású és 16,7 millió színt képes megjeleníteni. A sarkok lekerekítettek és felül nem zavarja meg a kijelzőt a szenzorsziget, azaz a noch sem, hiszen nincs rajta ilyen.

Huawei P Smart Z: kiemelkedő szelfikamerával

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A felső kereten található meg a vékony hangszóró, míg a szelfizésre szánt 16 megapixeles fix fókuszos kamera motorikusan képes kiemelkedni a P Smart Z tetején, erre mindösszesen 1 másodpercre van szükség, használat után pedig magától visszahúzódik. A Huawei úgy alkotta meg a kamera mechanikáját, hogy az 12 kg-os terhelésnek is ellenáll, képes működni -20 °C és +60 °C között, valamint több mint 100 ezer kiemeledést és visszahúzódást tud produkálni gond nélkül a gyártó tesztjei alapján.

Huawei P Smart Z: kiemelkedő szelfikamerával

A hátoldalra dupla kamera került, a fő szenzor 16 megapixeles, a másodlagos pedig csak 2 megapixel felbontású. Az elő- és a hátlapi kamera is mesterséges intelligenciával megtámogatott. A hátlapi rendszer 22 kategóriában 500 témát képes felismerni és hozzá igazítani a kép beállításait.

Az Android 9.0 Pie és EMUI 9 rendszerrel megjelenő Huawei P Smart Z belsejében a Kirin 710F SoC található meg, mellé 4 GB RAM és 64 GB háttértár került. A lekerekített üveg hátlap alá méretes, 4000 mAh kapacitású akkumulátor került. A P Smart Z hátlapján ujjlenyomat olvasó megtalálható, illetve támogatott az NFC is, az alsó élen pedig USB-C csatlakozó van.

A Huawei P Smart Z Spanyolországban fekete, zöld és kék színben jelenik meg. Arról egyelőre nincs információ, hogy a jövőben Magyarországon megjelenhet-e ez a modell.

Forrás
Huawei

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával