Hírek

Jön a Huawei P9 Lite Mini

Hamarosan piacra kerül a Huawei P9  Lite Mini, amely a Huawei legújabb középkategróiás készüléke lesz.

Huawei P9 Lite Mini

A tavaly tavasszal megjelent Huawei P9 Lite modell lassan kifut és leváltja őt teljes egészében a már hazánkban is elérhető Huawei P9 Lite 2017 modell. Azonban a gyártó ezen készülék alá is pozícionál egy újdonságot, egy alacsonyabb felszereltséggel rendelkező P9 Lite Mini néven futó modellt.

Az új Huawei P9 Lite Mini előlapja leginkább a P9 Lite 2017 előlapjára emlékeztet, hiszen 2.5D lekerekített üveggel rendelkezik, ívelt vonalakkal. A középkategóriás modell teljes fémházzal rendelkezik, a hátlap talán a Honor 8 Pro kialakítására hasonlít leginkább, az olcsó modell kapott ujjlenyomat olvasót a hátlapra, viszont kamerából nincs dupla rendszer – vár ez kevésbé meglepő.

Huawei P9 Lite Mini

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a Huawei közösség csoportunkba a szakmai segítségért!

A hardvert tekintve a mini jelző valószínűleg nem elsősorban a kijelzőre, hanem a készülék általános kategória elhelyezkedésére utal. Bár hozzá kell tenni, hogy a P9 Lite Mini 5”-os kijelzője nem számít kiemelkedően nagynak, főleg úgy, hogy az IPS panel mindösszesen 720×1280 képpont felbontású.

Huawei P9 Lite Mini

A fém házban a Qualcomm Snapdragon 425-ös négymagos processzor fog dolgozni, ami 1,4 GHz-es órajelre képes. Rendszermemóriából 2 GB áll rendelkezésre, illetve a háttértár mérete 16 GB, ez microSD kártyával akár további 128 GB-tal növelhető.

A készülék minden olyan apróságot tartalmaz, amelyet ma már elvárhatunk a középkategóriában. Ennek megfelelően a hátlapon 13 megapixeles, az előlapon 5 megapixeles kamera helyezkedik majd el. Támogatott az LTE Cat. 4 mobilinternet, a Bluetooth 4.1 és a WiFi-ből a 802.11b/g/n hálózatokat tudja kezelni. Aminek sokan örülni fognak, hogy a Dual SIM képes modell 3020 mAh kapacitású akkumulátort kap, azaz viszonylag méretesnek tekinthető a telep, amivel a hardver gazdálkodhat.

Az újdonság természetesen Android 7.0 Nougat rendszerrel és az új EMUI 5.1 rendszerrel fog érkezni.

A Huawei valószínűleg a több mint 2 éves P8 Lite és az 1 éves P9 Lite modellt is próbálja párhuzamosan kiváltani a P9 Lite Mini névre keresztelt készülékkel, ezzel pedig még fokozatosabbá teszi az alsó-középkategóriától a felsőkategóriáig tartó portfólióját a gyártónak a P-szériában. A Huawei P9 Lite Mini okostelefon Magyarországon nagyjából 59 990 forintba fog kerülni, fekete, fehér és arany árnyalatban jön majd.

Related Articles

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker