Hírek

Jön a Huawei P9 Lite Mini

Hamarosan piacra kerül a Huawei P9  Lite Mini, amely a Huawei legújabb középkategróiás készüléke lesz.

Huawei P9 Lite Mini

A tavaly tavasszal megjelent Huawei P9 Lite modell lassan kifut és leváltja őt teljes egészében a már hazánkban is elérhető Huawei P9 Lite 2017 modell. Azonban a gyártó ezen készülék alá is pozícionál egy újdonságot, egy alacsonyabb felszereltséggel rendelkező P9 Lite Mini néven futó modellt.

Az új Huawei P9 Lite Mini előlapja leginkább a P9 Lite 2017 előlapjára emlékeztet, hiszen 2.5D lekerekített üveggel rendelkezik, ívelt vonalakkal. A középkategóriás modell teljes fémházzal rendelkezik, a hátlap talán a Honor 8 Pro kialakítására hasonlít leginkább, az olcsó modell kapott ujjlenyomat olvasót a hátlapra, viszont kamerából nincs dupla rendszer – vár ez kevésbé meglepő.

Huawei P9 Lite Mini

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A hardvert tekintve a mini jelző valószínűleg nem elsősorban a kijelzőre, hanem a készülék általános kategória elhelyezkedésére utal. Bár hozzá kell tenni, hogy a P9 Lite Mini 5”-os kijelzője nem számít kiemelkedően nagynak, főleg úgy, hogy az IPS panel mindösszesen 720×1280 képpont felbontású.

Huawei P9 Lite Mini

A fém házban a Qualcomm Snapdragon 425-ös négymagos processzor fog dolgozni, ami 1,4 GHz-es órajelre képes. Rendszermemóriából 2 GB áll rendelkezésre, illetve a háttértár mérete 16 GB, ez microSD kártyával akár további 128 GB-tal növelhető.

A készülék minden olyan apróságot tartalmaz, amelyet ma már elvárhatunk a középkategóriában. Ennek megfelelően a hátlapon 13 megapixeles, az előlapon 5 megapixeles kamera helyezkedik majd el. Támogatott az LTE Cat. 4 mobilinternet, a Bluetooth 4.1 és a WiFi-ből a 802.11b/g/n hálózatokat tudja kezelni. Aminek sokan örülni fognak, hogy a Dual SIM képes modell 3020 mAh kapacitású akkumulátort kap, azaz viszonylag méretesnek tekinthető a telep, amivel a hardver gazdálkodhat.

Az újdonság természetesen Android 7.0 Nougat rendszerrel és az új EMUI 5.1 rendszerrel fog érkezni.

A Huawei valószínűleg a több mint 2 éves P8 Lite és az 1 éves P9 Lite modellt is próbálja párhuzamosan kiváltani a P9 Lite Mini névre keresztelt készülékkel, ezzel pedig még fokozatosabbá teszi az alsó-középkategóriától a felsőkategóriáig tartó portfólióját a gyártónak a P-szériában. A Huawei P9 Lite Mini okostelefon Magyarországon nagyjából 59 990 forintba fog kerülni, fekete, fehér és arany árnyalatban jön majd.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával