Hírek

A Samsung szabadalomsértés miatt fizethet a Huawei-nek

Kínában a bíróság 80 millió jüan, azaz átszámítva kb. 11,6 millió dollár megfizetésére kötelezte a Samsung Electronics vállalatot a Huawei Technologies felé szabadalomsértés miatt. Ez a kínai vállalat első győzelme szabadalmi vitában a dél-koreai riválisával szemben.

A Quanzhou-ban található bíróság kötelezi a Samsungot, hogy fizessen kártérítést a Huawei Device Co Limited (a Huawei készülékgyártó ágazata) felé amiért megsértette annak szabadalmait – azaz engedély nélkül használta fel azokat.

Tavaly májusban indított Kínában és az Egyesült Államokban párhuzamosan pert a Huawei a Samsung ellen, ennek első eredménye a most hozott döntés.

A Huawei szóvivője üdvözülte a bíróság döntését, míg a Samsung részéről egyelőre nem kommentálták, megvárják a bíróság részletes indoklását.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Huawei a Samsung China Investment Co Limited mellett kisebb szervezetek ellen is pert indított, amiért azok több mint 20 féle Samsung készüléket gyártottak és értékesítettek, amelyek jogtalanul használták a Huawei szabadalmait. A kártérítés megállapítása során figyelembe vették hogy a Samsung több mint 30 millió készüléket adott el, ami felhasználta a szabadalmat, ebbe beletartozik a Galaxy S7 is.

A bíróság elrendelte, hogy az öt gyártó egységben állítsák le a szabadalmi jogokat sértő telefonok gyártását, illetve a Samsung három egységét kötelezték a kár megtérítésére.

Forrás: Reuters

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával