HírekKiegészítők

Huawei VR2 headset az IMAX-szel fejlesztve

A Huawei összeállt az IMAX-szel és bemutatta a Huawei VR2 virtuális valóság headsetet a CES 2018-on.

Az első Huawei VR headset egy drága, telefonnal használható kiegészítő volt, amely túl nagy sikert nem is ért el. Ezzel szemben a Huawei VR2 egy óriási előrelépést jelent. Az új headsetbe nem kell belecsúsztatni telefont és nem annak a kijelzőjét nézi a felhasználó. Helyette USB-C-n keresztül csatlakoztatható okostelefon, tablet, vagy PC. A felhasználó gyönyörű, 3K-s kijelzőket nézhet. Mind a két szemre jut egy-egy 1600×1440 képpont felbontású kijelző, amelyek ráadásul 90 Hz-es képfrissítési rátával rendelkeznek, ezzel kevésbé fárasztják a szemet.

Huawei VR2 headset az IMAX-szel fejlesztve

Az IMAX-szel közösen fejlesztett virtuális valóság headsetet a CES 2018-as tech kiállításon demózta a Huawei és az első beszámolók szerint tényleg rendkívül magas minőséget sikerült megütni a VR2-vel.

A Huawei VR2-höz tartozik egy kézbe vehető, apró távirányító, amely segít a vezérlésben, ennek működése hasonló, mint a Samsung Gear VR, vagy a Google Daydream megoldása.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Huawei VR2 headset az IMAX-szel fejlesztve

Sajnos a Huawei egyelőre nem közölte a VR2 headset megjelenési idejét és árát, azonban egészen biztos, hogy nem lesz olcsó. Leginkább a HTC Vive és az Oculus Rift megoldásaihoz hasonlít ez, szóval valószínűleg az ára is inkább ezekhez lesz közelebb, mint sem a kizárólag telefonnal működő pár ezer forintos headsetekéhez.

A Huawei további CES 2018-as bejelentéseiért kattints ide!

Forrás: engadget

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával