HírekKiegészítők

Huawei WiFi Q2: szuper router az okosotthonokhoz

A CES 2018-on debütált a Huawei WiFi Q2 router, amely rendkívül érdekes és profi megoldást ad az otthonok számára.

A WiFi Q2 nem is egy darab routerből áll, hanem egy több eszközből azért, hogy a legnagyobb házakat is lefedje teljeskörűen WiFi-vel és eltűnjenek a gyenge, leárnyékolt pontok.

Huawei WiFi Q2: szuper router az okosotthonokhoz

A rendszer alapja egy nagyobb méretű bázis állomás, amely három darab Gigabit Ethernet porttal is rendelkezik. Ez a rendszer központja, ehhez kapcsolódnak az úgynevezett szatelit routerek, amelyek kisebb méretűek és egy darab Gigabit porttal rendelkeznek. A Huawei úgy képzeli ezt el, hogy a bázisállomás a szatelitekkel PLC (powerline) kapcsolatban van és ennek segítségével a hálózati rendszer képes akár 1867 Mbps-os hálózati sebességet is biztosítani a felhasználók számára.

A Huawei WiFi Q2 alapértelmezetten 5 GHz-es AC1200-as hálózatot használ és a router automatikusan választja ki azt a WiFi csatornát, amely a legjobb hálózati minőséget biztosítja majd a csatlakoztatott eszközöknek. A 802.11v szabvány segítségével a WiFi Q2 eszközök között a telefon automatikusan és észrevétlenül tud majd váltani, 100 ms-os sebességen belül, így a házon belül a felhasználó észre sem veszi majd azt, amikor az egyik szatelitről a másikre vált a notebookja, vagy a telefonja.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Huawei WiFi Q2: szuper router az okosotthonokhoz

A Huawei WiFi Q2 különböző csomagokban lesz elérhető, attól függően, hogy mekkora otthonba szánja azt a vásárló. A legnagyobb csomagban három darab bázisállomás és két szatelit lesz, míg egy kisebb lakásba, vagy irodába elég lesz egy olyan csomag, amely egy bázis és egy szatelit routert tartalmaz. A Huawei egyelőre nem osztott meg pontos árat a WiFi Q2-vel kapcsolatban.

Nem véletlen a Huawei WiFi Q2 bemutatása, ugyanis bejelentésre került a Huawei HiLink okosotthon megoldás, amelynek alapja a tökéletes WiFi hálózat.

A Huawei további CES 2018-as bejelentéseiért kattints ide!

Forrás: Android Police

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával