Hírek

Ideiglenesen eltörölték a Huawei elleni szankciókat

Az Amerikai Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma május 20-án nap végén ideiglenes általános engedélyt adott ki, amely 90 napra felfüggeszti a Huawei tiltását.

Támogasd te is a Huawei-t a profilképeddel

Donald Trump

A vállalat egy héttel ezelőtt jelentette be, hogy az úgynevezett “Entity List”-re kerül a Huawei, ezért csak export engedéllyel végezhet kereskedelmi folyamatokat amerikai termékekkel. Az ideiglenes engedély kiadásával valószínűleg azért volt szükség, mert többek között Kelet-Oregonban és Wyomingban is Huawei által telepített hálózatok vannak és az itt élő embereket komoly hátrány érné, ha nem volna elérhető a mobilszolgáltatás azért, mert az operátor nem vásárolhatna hálózati komponenst a Huwaei-től.

Az általnos engedélynek köszönhetően 90 napig visszaállhat a Huawei és a Google kapcsolata, azaz három hónapig nem érinti a jövőbeli készülékeket sem a kereskedelmi embargó.

Huawei – Google Android: minden hivatalos információ a történésekről

Az Amerikai Egyesült Államok kormánya úgy véli, hogy a Huawei Technologies által gyártott távközlési eszközöket fel lehetne használni arra, hogy Kína kormánya kémkedjen ellenük. Ezt a Huawei eddig is folyamatosan tagadta bizonyítékok benyújtására szólította fel az amerikaiakat, azonban eddig sosem került elő semmilyen konkrét bizonyíték.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Forrás
bis.doc.gov

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával