Hírek

Huawei – Google Android: minden hivatalos információ a történésekről

Vasárnap este a Reuters lehozott egy értesülést, amely alapján a Google szakíthat a Huawei-jel, ez azonban nem volt hivatalos bejelentés, ellenben a hazai sajtóban ez rögtön kész tényként, ráadásul túltolva jelent meg.

Támogasd te is a Huawei-t a profilképeddel

Huawei P30 Pro

A cikket folyamatosan frissítjük a legfrissebb információkkal!

Donald Trump aláírt egy rendeletet, amellyel kereskedelmi tiltólistára tette a Huawei-t, ez azt jelenti, hogy csak külön kormányzati ellenőrzés és engedélyezést követően van lehetőség az amerikai cégeknek a Huawei Technologiesnak eladni, vagy vásárolni a kínai vállalattól. Ez érintheti a Google-t és az Androidot is, hiszen az operációs rendszert kiadó cég amerikai.

Az Androidot nem veszik el

Az Androidot nem igazán tudná elvenni a döntés, hiszen az operációs rendszer önmagában ingyenes. Ami viszont sokkal fontosabb és egyben egy fizetős termék, az a Google Play Szolgáltatások, ebbe tartoznak bele a különböző API-k, a Google Play Áruház, illetve a Google további alkalmazásai, mint a Gmail, a Térképek, vagy éppen a Drive. A Reuters cikke mindösszesen csak pletykákra épített, egyelőre ugyanis nem történt hivatalos bejelentés. Természetesen megtörténhet, hogy ez egy hivatalos információ lesz a jövőben, most azonban nem az.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Huawei levelet küldött a felhasználóinak

Eleget teszünk a rendeletnek és felülvizsgáljuk annak következményeit. Szolgáltatásaink, mint a Google Play Store alkalmazásbolt, a Google Play Protect biztonsági protokoll és a többi természetesen továbbra is működni fog a meglévő Huawei eszközökön, a jelenlegi felhasználók számára hozzáférhető lesz. – mondta a Google szóvivője

Sok pénzt buknak az amerikai cégek a Huawei nélkül

A Huawei korábban több fronton tiltakozott az Amerikai Egyesült Államok döntése ellen, semmilyen bizonyíték nincs a felhozott vádakra, amely megalapozta a cég korlátozásait.

A Google nyugtat, nem tűnnek el a meglévő szolgáltatások

A Google az Android hivatalos Twitter oldalán egy posztban nyugtatta meg a jelenlegi Huawei felhasználókat azzal kapcsolatban, hogy a készülékük a jövőben is használható marad.

HIVATALOS: Lesznek frissítések és a szolgáltatások is megmaradnak

Előbb a német, majd a magyar Huawei is kiadta a közleményét, amelyben besázmolt róla, hogy a felhasználóknál használatban lévő telefonok, illetve azok, amelyek a raktárakban várják a vásárlókat, a jövőben is kapnak frissítéseket.

Felfüggesztették a szankciót

Az Amerikai Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma május 20-án nap végén ideiglenes általános engedélyt adott ki, amely 90 napra felfüggeszti a Huawei tiltását.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával