Funkciók

Így működik a 40 W Huawei SuperCharge gyorstöltés

Manapság már egyre több ember használja az okostelefonját játékokra, videóznézésre amelyek gyors energiafelhasználást okoznak. Ezért is olyan fontos a minél gyorsabb feltölthetőség. Bemutatjuk a Huawei P30 Pro villámgyors töltési technológiáját.

Így működik a 40 W Huawei SuperCharge gyorstöltés

40 W Huawei SuperCharge – Töltsd 70%-ig a telefonod 30 perc alatt!

A Huawei P30 Pro 4200 mAh nagykapacitású akkumulátorral rendelkezik, azonban kevesebb mint egy óra elegendő ahhoz, hogy 0%-ról 100%-ra feltöltsd.

Így működik a 40 W Huawei SuperCharge gyorstöltés

Hogy mi a titka a P30 Pro szupergyors töltésének? A Huawei 40 W SuperCharge, amely a 10 V / 4 A töltőjével érhető el, valójában azonban a P30 Pro akkumulátora 5 V / 8 A paraméterekkel tölt fel. Ezt az átalakítást a “charge pump” elv segítségével tudja megvalósítani a Huawei. A lenti képen látható ábra szemlélteti, hogyan működik ez. Az USB-C kábelen keresztül érkezik a 4 A áramerősségű töltés (a kábal maximum 5 A-t támogat) és ezt követőn a telefon belsejében egy speciális megoldással 8 Amperre emelik ezt az áramerősséget, miközben a 10 V-os feszültséget 5 V-ra csökkentik.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Így működik a 40 W Huawei SuperCharge gyorstöltés

Ez a “töltő pumpa” megoldás egy DC-DC átalakító segítségével jön össze és kondenzátorokat használ az energia tárolásához és a feszültéség módosításához. Hasonlóképpen működik, mint a víztartály egy WC esetében. Az alacsonyabb víznyomás feltölt egy tartályt, amely képes nagyobb mennyiségű vizet átjuttatni utána a csövön.  A Huawei által használt megoldás közel 100%-os hatásfokkal működik.

Így működik a 40 W Huawei SuperCharge gyorstöltés

A SuperCharge töltési rendszer a töltőadaptertől, az adatkábelen át egészen a telefonig összesen hat intelligens biztonsági megoldást tartalmaz, hogy védje a készüléket és a felhasználót a gyorstöltés közben.

Így működik a 40 W Huawei SuperCharge gyorstöltés

A Huawei Smart Charger Protocol (SCP) használatával a telefon “értesül” arról, hogy a töltő adapter képes intelligensen változtatni a feszültséget és az áramerősséget a telefon hőmérsékletének alakulása esetén. A SuperCharge szabadalmaztatott, egyedi hőmérséklet érzékelő rendszere pontosan detektálja a készülékben az esetleges melegedést és meggátolja, hogy túlmelegedjen az akkumulátor, vagy a telefon töltés közben. Ennek segítségével képes a P30 Pro telefont a Huawei SuperCharge akár 40 wattos teljesítménnyel feltölteni biztonságos körülmények között.

A Huawei SuperCharge gyorstöltési megoldást a TÜV Rheinland hitelesítette, így tanúsítvánnyal rendelkezik a biztonságos felhasználásról.

Így működik a Huawei SuperSpectrum RYYB kamerája

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával