Kiegészítők

Ilyen egy 85 forintos 3D-s hátlapvédő fólia

A Huawei közösségben gyakran téma a különböző 5D, 6D és egyéb sokD fóliák, és hasonló, filléres megoldások, amelyeket Aliexpressről, Wishről és a többi, főleg Kínából szállító oldalról lehet megrendelni. Ezért gondoltam rendelek egy 85 forintos fóliát és megnézem milyen.

Ilyen egy 85 forintos 3D-s hátlapvédő fólia

Tiszta véletlenül (vagy a profil alapú hirdetések okán annyira nem is véletlenül) jött szembe velem a Facebook hírfolyamomban a szokásos AliExpress hirdetés, amelynek első eleme ezúttal egy 3D fólia volt P40 Pro modellre. Kíváncsiságból gondoltam megnézem milyen ez. Mint kiderült, egy kifejezetten olcsó, hátlapra szánt fóliáról van szó, egy csomag 5 darab fóliát tartalmaz és a különlegessége, hogy áttetsző, így elsősorban a 3D-s carbon hatású mintázata miatt érdekes. A csomag egyben volt 422 forint, így 1 darab fólia ára 85 forintra jön ki. Ez nyilván előterjeszti azt, hogy sokat nem is szabad elvárni.

Nagyjából napra pontosan 1 hónap volt, mire megérkezett az AliExpresses rendelés. A boríték 5 darab fóliát tartalmazott, illetve egy tisztító szettet, bár ezek mérete és kiszerelése az árhoz hasonlóan alakult mennyiségben is természetesen.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A felhelyezés, ahogy a videón is látjátok, nem a legegyszerűbb. Egyrészt nincs külön előkészítve a fólia arra, hogy leválasztható legyen könnyen a hordozójáról, illetve olyan vékony, hogy emiatt a kezelése is nehézkesebb kicsit. Nekem néhány percnyi szórakozás volt, mire sikerült érdemben úgy felrakni, hogy az megmaradhat. Ez valószínűleg a vékonyságából adódik.

Sajnos mondható, hogy azért van benne 5 darab, mert vagy többet elhasznál a vevő, mire szépen felrakja, vagy hosszútávon nem lesz tartós. Miután sikerült feltenni, én is elkövettem azt a hibát, hogy egy ponton aláment valami, ez az én bajom mondhatni. Persze a felhelyezés végső állapota 1-2 ponton ettől függetlenül sem tökéletes, valószínűleg ez köszönhető a nagyon vékony anyagnak, ami picit rögtön nyúlik ahogy leragad a hátlapra és esetleg meghúzom.

Ránézésre egyébként kifejezetten tetszetős, ha jól sikerül felrakni, akkor esztétikailag sokkal többet mutat, mint egy 85 forintos fólia. Persze, mivel ez kifejezetten olcsó megoldásról van szó, azzal számolni kell, hogy valószínűleg hónapokat nem is bír ki a hátlapon, zsebben fel fog jönni a széle, akkor pedig jöhet a csere. Ellenben nem is biztos, hogy ez aggaszt bárkit is, ha egy fólia 85 forintba kerül.

Azt fontos kiemelni, hogy ettől a fóliától se ütésállóságot, se komolyabb karcállóságot ne várjon, a 0,09 mm-es vékony kivitelével ez elsősorban esztétikai kiegészítő, mint sem funkcionális.

A bemutatott fólia jelenleg a következő telefonokra rendelhető:

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával