Kiegészítők

Ilyen lett az autót felokosító Huawei HiCar kijelző

A Huawei hivatalosan is leleplezte a Smart Car Screent, amivel az autókat lehet utólag felokosítani.

Ilyen lett az autót felokosító Huawei HiCar kijelző

A műszerfalra helyezhető kijelző 8,9”-os képátlóval rendelkezik, 1920×720 képpont felbontással. A jól láthatóságról a 700 nit fényerővel rendelkező panel, illetve a mattított, csillogásmentes borítás gondoskodik.

Jelenleg bő 30 alkalmazást támogat a Huawei HiCar megoldása, ezek javarészt kínai piacra szánt megoldások, mint a Baidu Maps, a Gaode Maps és egyéb térképszolgáltatások. Több zenei appot is támogat, illetve a jövőben további bővítés.

A Huawei okosképernyője tartalmaz egy beépített pop-up kamerát. Ez előre és hátra tekintve is tartalmaz egy-egy ultra-szélesszögű lencsével ellátott kamerát, így lehetőség van akár 360 fokos videót is rögzíteni, de képes az eszköz menetrögzítő kameraként is funkcionálni. A kijelző támogatja a hangvezérlést és a kézmozdulatok felismerését is.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Richard Yu, a Huawei Fogyasztói Üzletágának vezetője elmondta, hogy a Huawei HiCar megoldását több mint 20 autógyártó 150-nél is több modellje támogatja, 30+ alkalmazással. 2021-re úgy számolnak, hogy 5 millió autón működhet a HarmonyOS alapú rendszer.

Az okosképernyő csatlakozik a felhasználó telefonjához, illetőleg az autó rendszeréhez is, így képes két irányból információkat közvetíteni, megjeleníteni. A Huawei autókba szánt okosképernyője 1699 kínai jüanba kerül, ami kb. 77 ezer forintnak felel meg. December 30-tól előrendelhető, január 8-tól elérhető. A termék egyelőre csak a kínai piacra van optimalizálva, nem tudni, hogy az európai piacon is használható verzió mikor készülhet.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával