Hírek

Itt a Huawei Harmony OS!

A Huawei hivatalosan is bejelentette új operációs rendszerét, a Harmony OS-t.

Ez egy olyan operációs rendszer lesz, amely minden eszközre használható lesz. Kínaiul Hongmeng néven lesz elérhető, a nemzetközi piacon Harmony OS néven találják majd meg a felhasználók.

Huawei Developer Conference 2019

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

#HDC2019 is just around the corner! Join us LIVE on the 9th of Aug at 14:30 (GMT+8), for the most immersive Huawei Developer Conference to date!

Közzétette: Huawei Mobile – 2019. augusztus 8., csütörtök

A rendszer flexiblis adaptációt ígér minden rendszernek. A tévéknek, notebookoknak, telefonoknak, okosóráknak, okostévéknek és a kiegészítőknek.

Olyan mikrokernellel rendelkezik, amely képes kiszolgálni mindenféle eszközt. Ennek köszönhetően nem kell majd minden eszközre külön alkalmazást fejleszteni. A Harmony OS rendszere lehetővé teszi majd azt, hogy ugyan az az alkalmazás már fejlesztés szinten adaptálásra kerüljön több, eltérő készülékre, így például a telefonon használt alkalmazás működni fog telefonon, notebookon és akár autó képernyőjén is.

 

Támogatja a WiFi-t, a 2G-5, 3G-t, 4G-t, 5G-t. Természetesen belekerült a Huawei ARK Complier támogatás, amelyen belüül elérhető a C/C++, a JAVA, a JS és a Kotlin is.

Két évvel ezelőtt kezdték fejleszteni a 1.0-t. Mostanra Béta rendszerként érhető el, 2021-ben érkezik hozzá a 2.0 és 2021-ben a 3.0 kiadás.

Richard Yu szerint a jövőben is az okostelefonok esetén az Android és a Google ecosystem lesz a fő fókuszban használatban. Azonban ha az Egyesült Államok nem fogják engedni ezt a Huawei-nek, akkor a telefonokon is bevezetik a Harmony OS-t.

Nagyon fontos, hogy a HarmonyOS open source lesz, szóval nem csak a Huawei használhatja majd azt, bármilyen vállalat átveheti és használhatja azt, hasonlóan, mint az Androidot, így a jövőben globális bevezetésre is készül a Huawei.

A cikk hamarosan frissül a részletekkel!

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával