Hírek

Itt a Huawei OLED kijelzős Windows táblagépe, az új MateBook E

A kínai megjelenést követően nemzetközi piacon is megjelenhet a Huawei OLED kijelzős Windows táblagépe, a MateBook E.

Az MWC 2022-n debütált nemzetközi modell nagy fejlődésen ment keresztül, hiszen évekkel ezelőtt az első modell még Snapdragon processzoros volt, ARM-es Windows-zal. Ennek ellenére a 2022-es modell már Intel Core i3-1110G4-es processzor érkezik, illetve lesz egy jóval drágább, Core i5-1130G7 processzoros verzió is belőle.

Huawei Matebook E

A Core i3-as modell 8 GB RAM-mal és 128 GB háttértárral rendelkezik és Európában 650 eurós áron startol majd. A Core i5-ös kiadás ennél komolyabb lesz, hiszen 16 GB RAM mellé 512 GB SSD kerül, az árcímke pedig 1200 euró lesz, közel duplája az olcsó kiadásnak.

A 2-in-1 eszköz mindösszesen 709 grammos úgy, hogy közben egy 12,6”-os OLED kijelzővel rendelkezik, ami 2560×1600 képpont felbontású. Az érintőpanel támogatja az M-Pencilt, 4096 pontos nyomásérzékenységgel és 2 ms alacsony késleltetéssel.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A tabletre egy USB-C, egy Thunderbolt 3, egy 3,5 mm-es jack csatlakozó került fel. Az előlapon 8 megapixeles, a hátlapon 13 megapixeles kamera helyezkedik el, az ujjlenyomat olvasó pedig a bekapcsoló gombban található. A hozzá való billentyűzetes tok kitámasztóként is szolgál, a billentyűzet alatt pedig touchpad is helyet kapott.

A MateBook E újdonsága nemzetközi piacokon jelenik meg, arról viszont nincs információ, hogy Magyarországra érkezhet-e. 

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával