Hírek

Itt a Huawei P10 és P10 Plus

A Huawei hivatalosan is leleplezte az új P10 és P10 Plus modelleket, a P9-es sorozat méltó folytatását.

Huawei P10

Külsőt tekintve az első szembetűnő különbség a színek, hiszen a Huawei a Pantone Color Intézettel együttműködve új színárnyalatokban is jön az okostelefon. A “hagyományosnak” mondható szürke, ezüst, fekete és arany árnyalatok mellett jön például a kék és a zöld árnyalatú verzió is. A Huawei P10 Magyarországon szürke, ezüst, arany és kék színekben lesz megvásárolható, míg a Huawei P10 Plus fekete és ezüst árnyalatokban lesz kapható. A kék és arany P10 fém hátlapja hyper gyémánt csiszolású, azaz fényes felületű.

Huawei P10 színek

Előzetesen sokakat megosztott az a tény, ami beigazolódott a bemutatón, azaz hogy a Huawei P10 ujjlenyomat olvasója nem a hátlapon, hanem a kijelző alatt kapott helyet. Ennek lényegi előnye egyébként, hogy egy letett telefont is egyszerűen fel lehet oldani felemelés, vagy gombnyomás nélkül is.

Kijelzőt tekintve van is előrelépés és nincs is, hiszen történtek ugyan fejlődések, de több korábbi pletyka sem lett igaz. A P10-es 5,1 hüvelykes IPS kijelzővel rendelkezik, amely FullHD felbontású, míg a P10 Plus 5,5”-os, viszont ez már 1440×2560 képpontos felbontással bír. Egyik modell kijelzője sem ívelt (amit pletykáltak előzőleg), azonban mindkét modell előlapját teljes egészében Corning Gorilla Glass 5 edzett üveg védi.

Huawei P10 kék

A 6,98 mm vékony készülékházban a Mate 9-ben is bevetett Kirin 960-as SoC található meg a Machine Learning algoritmussal, amely a felhasználó szokásait megtanulva teszi gyorsabbá az Android 7.0 Nougat rendszert. Ez utóbbit egyébként az új EMUI 5.1 felhasználói felület egészíti ki. Nőtt a memória és a háttértár is, amelynek minden felhasználó örülhet. Az alapmodell is 4 GB RAM-mal és 64 GB háttértárral van ellátva, ami a P10 Plus esetében kapott egy 6 GB RAM és 128 GB háttértár opciót is.

Némileg nőtt az akkumulátor kapacitása is, a P10 házában 3200 mAh, míg a P10 Plusban 3750 mAh a beépített telep mérete. A két újdonság is támogatja a Huawei SuperCharge töltési metódust, ezzel biztosítva szupergyors feltöltést. Az adatkapcsolat terén is igyekezett fejleszteni a Huawei, hiszen a P10 Plus-ban 4×4-es MIMO antenna rendszer van (4.5G támogatással).

Huawei P10

Meg kell említeni a kamerákat is, hiszen ez a Huawei-nél kiemelten fontos. A P10-es modell a Leica Dual-Kamera 2.0-t kapta, ugyan azt a rendszert, amely a Huawei Mate 9-ben is megtalálható, azaz van egy 12 megapixeles RGB szenzor és egy 20 megapixeles monokróm szenzor, a két egység pedig együtt dolgozva alkot nagyszerű képet. A Huawei P10 Plusba eggyel jobb rendszer került, ez Leica Dual-Kamera 2.0 Pro Edition névvel van illetve. A szenzorok változatlanok, azonban előtte a lencserendszer a Leica SUMMILUX-H típus F/1.8-as rekeszértékkel, amely még több fényt képes átengedni. Az előlapon továbbra is 8 megapixeles  kamera található F/1.9-es rekeszértékkel. A P10 sorozat két tagjának a hátlapi kamerája már tud 3D-s arcfelismerést, amely a portréfotózás során jöhet jól.

A Huawei P10 európai ára 64 GB háttértárral és 4 GB RAM-mal 649 euró, míg a Huawei P10 Plus modell hasonló konfigurációval 699 euró lesz. A legerősebb P10 Plus variáns, amely 128 GB háttértárat és 6 GB RAM-ot kapott 799 euró lesz.

Hasonló cikkek

Close