Hírek

Itt a Huawei P30 Pro

A párizsi eseményen bemutatkozott a Huawei P30 Pro, a vállalat legújabb csúcsmodellje!

Huawei P30 széria

Egy nap híján egy évvel követi a Huawei P20 Pro okostelefont az új P30 Pro, amelyet ugyan úgy a francia fővárosban mutatott be a gyártó. A készülék dizájn elemei nem változtak egetrengető mértékben a tavalyi kiadáshoz képest, azonban azért tetten érhető az egy évnyi fejlődés.

Az AMOLED kijelző megnőtt, 6,49” méretű lett, de a méretekre pozitív hatással van, hogy a FullHD+ felbontású panel két oldala lekerekedik, illetve alul és felül is sokkal vékonyabb a keret, mint az elődnél. A notch mérete is kisebb lett, az új DewDrop megoldást kapta, amelyen egy 32 megapixeles szelfi kamera található meg. Elég nagy újításnak nevezhető az, hogy a Huawei P30 Pro nem kapott előlapi hangszórót a telefonáláshoz, helyette egy speciális, hangszóró nélküli megoldással rendelkezik, amely a kijelző felső részét rezegteti olyan módon, hogy azzal elsőosztályú hangminőséget kapunk a telefonálás során. Ezzel a funkcióval elsősorban a dizájn lett letisztultabb, egyszerűbb.

A Huawei P30 Pro is megkapta a kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasót, amely lentebb került a Mate 20 Pro megoldásához képest. Kicsivel a keret felett található meg. Ennek két oka van. Egyrészt talán így könnyebben hozzáférhető kis ujjú felhasználóknak is, másrészt, ami prózaibb, hogy a Mate 20 Pro esetén, amikor megjelenik az arcfeloldás és a PIN kód bepötyögési lehetőség, legalul van az ujjlenyomatos aktiválás lehetősége, majd fentebb kell tolni az ujjat a tényleges aktiváláshoz. Mostmár ez a két dolog egy helyre került, így gyorsabb lehet a feloldás is.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A telefon hátlapja megkapta a fektetett elrendezést, akár csak a P20 széria esetében, ennek oka az, hogy ezzel is szeretné a Huawei a P30 Pro fotózási képességeit előtérbe helyezni, hiszen elsősorban fektetve szoktak a felhasználók fotózni, nem csak a kamera elhelyezése, hanem a feliratok is ehhez igazodnak. Az ívelt üveg hátlap formája könnyen igazodik a kézbe, míg közben a színek rendkívül látványosak. A P20 Pro esetén debütált az alkonyatlila dupla árnyalat, amely megoldás azóta számos készüléken megjelent. A Huawei P30 Pro fő színei is ezekre épülnek, a fekete mellett lesz kétféle kék-lila kombináció, illetve egy speciális piros kiadás is.

A Huawei P30 Pro elhozta a világ első Super Sensing Leica Quad Camera kiépítését, amely némileg csalóka, de ennek ellenére zseniális, amit a Huawei megcsinált. A fő kamera egy 40 megapixles Huawei SuperSpectrum Sensor, amely mellé egy 20 megapixeles Leica Ultra Wide Angle Lens megoldás került és még van egy 8 megapixeles periszkópikus zoommal rendelkező telefotó lencse is. Ezt a három képalkotót egy TOF kamera egészíti ki, ami sokkal inkább csak egy szenzor, ennek segítségével tudj a tárgyak távolságát jobban felmérni a rendszer, a P30 Pro ezt használja többek között portrékra, háttér elmosásra és még egy sor funkcióra.

A legnagyobb újdonság talán a készülék zoom tartománya, amely 5X-ös valós zoommal rendelkezik, amelyet 10x-es Hybrid zoom egészít ki, ez közel veszteségmentes megoldást tud produkálni. Ezen kívül, az AI-val megtámogatva akár 50x-es digitális zoomra is képes a kamera – fontos kiemelni, hogy ennek a minősége azért nem olyan kiemelkedő, ha az optikai zoomhoz hasonlítjuk, azonban korábban még csak hasonlót sem tudtak alkotni más telefonban.  A zoomolás minősége érdekében a 40 megapixeles szenzor és a periszkópikus kamera rendszer is kapott OIS-t, azaz optikai képstabilizátort.

A P30 Pro képes lesz szinte teljes sötétben is fotót alkotni, köszönhetően az extrém magas ISO-nak. Megjelenéskor a telefon még “csak” 409 600-as ISO-t fog tudni, ami négyszerese a Huawei P20 Pro modell képességeinek.

Nem csak fotózásban, videózásban is sokat fejlesztett a Huawei. Ennek eredménye, hogy már a mozgóképalkotás közben is elérhető az OIS, amely segítségével a kézremegés és a mozgás okozta remegés némileg csökkenthető a telefonban. Másik kiemelten érdekes funkció a Huawei Dual-View Video funkció, amely megjelenéskor még nem lesz elérhető, hanem csak frissítésként érkezik a P30 Pro modellre, azonban ezzel lehetőség lesz arra, hogy két különböző zoom tartományban videózzunk úgy, hogy párhuzamosan két kamera is videót rögzít, a segítségével a teljes egészet úgy videózhatjuk le, hogy mellette megjelenik egy ránagyított része is a történetnek, ezzel pedig igazán különleges alkotásokat készíthetünk.

Nem nagy meglepetés az, hogy a Huawei Mate 20 Pro hardverét örökölte meg a P30 Pro készülék, így a készülék lelke a Kirin 980-as Quad-Core SoC, dupla NPU mesterséges intelligencia chippel. Többféle memória és háttér konfigurációban is megvásárolható lesz a P30 Pro, így az “alap modell“ 6 GB RAM-ot és 128 GB háttértárat kap majd, míg lesz egy gyorsabb és nagyobb opcióval ellátott, 8 GB RAM-os, 256 GB háttértáras P30 Pro verzió is. Természetesen mind a két kiadás bővíthető a Huawei saját fejlesztésű NM Card megoldásával, amely 64, 128, vagy 256 GB-os háttértárat adhat még a készülékhez.

Az üveg hátlap alatt 4200 mAh-es nagykapacitású akkumulátor található meg, amely a Huawei SuperCharge 40 wattos teljesítményével lehet rendkívül gyorsan, rövid idő alatt feltölteni USB-C csatlakozón keresztül. Ezen kívül a P30 Pro is megkapta a Huawei Super Wireless Charge funkciót, amivel 15 wattos sebességgel lehet vezeték nélkül feltölteni, illetve ez a csúcsmodell is támogatja a Mate 20 Pro készülékben debutált fordított vezeték nélküli töltést, amivel más Qi képes eszközöket lehet árammal ellátni.

A Huawei P30 Pro természetesen a legfrissebb Android 9.0 Pie operációs rendszert kapta, amelyen az új EMUI 9.1-es felhasználói felület fut.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával