FunkciókHírek

Itt a MeeTime, a Huawei saját FaceTime-ja

A Huawei P40 Szérián és az EMUI 10.1-en debütál a MeeTime, a vállalat videótelefonálást kínáló alkalmazása.

Itt a MeeTime, a Huawei saját FaceTime-ja

Az új MeeTime segítségével videóhívásokat bonyolíthatnak le egymás között a Huawei felhasználók, ráadásul akár a telefonjuk képernyőjét is megoszthatják valós időben, megmutatni a részleteket, azokon lehetőség van megjelölni, bekarikázni elemeket. A Huawei bejelentése szerint a képernyőmegosztás funkció segítségével könnyen meg lehet vitatni az ismerősökkel egy online vásárlást, vagy akár idős hozzátartozóknak segíthetünk távolról megmutatni hogyan működik a készülék egy-egy funkciója.

A Huawei MeeTime akár FullHD (1080p) felbontású videóhívásra is alkalmas, ezt a hálózati lehetőségektől függően fogja a telefon skálázni. Nem csak telefonon keresztül lesz elérhető a videóhívás, hanem az újgenerációs tableteken (pl. MatePad Prón), a Matebook X Pro notebookokon, de akár a Huawei Vision okostévén is, így tulajdonképpen a Messenger, vagy éppen Skype videóhívás funkcióját próbálhatja meg kiváltani vele a Huawei.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A MeeTime nem csak a telefon kamerájának képét közvetítheti, hanem akár kiegészítőkét is. Példaként a Drift márka sportkamerájának felvétele is azonnal továbbítható egy ilyen videóbeszélgetésben. A Huawei sajtóeseményén egy nem túl biztonságos, biciklis megoldást mutattak be ennek prezentálására, amit azért én nem javasolnék kipróbálni, de például különböző sportok közben akár érdekes is lehet.

Itt a MeeTime, a Huawei saját FaceTime-ja

Másik, főleg az üzleti életben és az aktuális home office szituációkban érdekes megoldása a MeeTime-nak, hogy képes több embert összekapcsolni videóval, ráadásul egy támogatott fisheye kamerával (egyelőre csak a Kandao márka terméke) akár a körbeült asztal összes szereplője látható lehet a képen és egyben és külön-külön is.

Itt a MeeTime, a Huawei saját FaceTime-ja

A MeeTime már elérhető a Huawei P40 és P40 Pro okostelefonokon és Huawei ID-val a többi, EMUI 10.1-et futtató modellen is használható lesz. Hívási költsége nincs, csak internetre van szükség hozzá.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával