Frissítés

Itt az EMUI 11

A Huawei bejelentette az EMUI 11-et, amely folytatja a tavaly megkezdett utat.

Az EMUI 10 által indított úton megy tovább a Huawei és hozza el az EMUI 11-e, azonban Android 11 helyett még Android 10-zel.

EMUI 11

Új AOD

Az EMUI 11-ben különböző AOD témák kerültek, amelyek eltérő művészeti stílusok ihlettek. A lehetőségek között van a Piet Mondrian, a Memphis style és a Mobius Strip által inspirált témájú felület. Mindegyik testreszabható, különböző színekkel elrendezéssel, így a felhasználók maguk alakíthatják ezeket.

Van több, hagyományos óra kinézetű új számlap is, de lehetőség van saját képet feltölteni, amiből a Huawei szoftvere elemzi azt és kialakít egy AOD dizánjt.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Dynamic AOD is továbbfejlődött és a fejlesztők bevihetnek apró mozgásokat is a saját dizájnjaikba.  Ezen felül, maguk a felhasználók is berakhatják a saját képeiket, élőfotóikat, illetve animált GIF tartalmaikat AOD-ként. Bár a dizájn módosítható, azonban a megjelenített informávióhoz nem kínál módosítási lehetőséget az EMUI 11.

Új animációk

A Huawei nem igazán alakította át nagyban a teljes felhasználói felületet, felesleges is lett volna, hiszen egy éve vezette még be az új Magazin stílust. Emiatt nehéz is elsőre megállapítani egy képernyőkép alapján, hogy az EMUI 10, vagy EMUI 11. Az animációkra és a funkcionális fejlesztésekre összpontosítottak inkább a mérnökök.

Ennek részeként új animációs mozgások érkeztek, amit a Huawei “Animation in one-take” néven illet. Azt a célt hivatott elérni, hogy megszüntesse a hirtelen átmeneteket a megnyíló elemek között, ezáltal kellemesebb, dinamikusabb legyen a szoftver hatása.

Új navigációs dokk felület

Megújult a többabblakos mód is. A korábbi, teljes dokk helyett már csak egy gömb húzható be oldalról. Ezt megnyitva pedig megjelennek az aktív alkalmazások, amelyek így gyorsabban elérhetők, ráadásul beállítható az ablakban lebegés, így segítve a több alkalmazás használatát párhuzamosan.

Új navigációs dokk felület

Zene ütemére rezgő telefon

Az EMUI 11 egyik újdonsága a telefon csengőhangjának ütemét követő rezgő mód, azaz pont úgy fog rezegni a telefon híváskor, hogy az kövesse a zene ütemét.

Többképernyős együttműködés

A kompatibilis Matebookokkal összekötve a telefont vezeték nélkül, mostmár nem csak egy, hanem akár három különböző alkalmazás is futhat három ablakban a notebook képernyőjén a telefonról.

EMUI 11 Többképernyős együttműködés

 

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával