Hírek

Jobban teljesített idén a Huawei

A Huawei Technologies az idei év első felében annak ellenére is növelni tudta bevételeit, hogy az USA kormánya kereskedelmi tiltással próbálta ellehetetleníteni a vállalatot.

Liang Hua

A Huawei teljes üzletmenete zökkenőmentesen futott [az amerikai tiltás bevezetése óta] – mondta a Liang Hu a Huawei sajtótájékoztatóján.

A magántulajdonban lévő Huawei várhatóan július 30-án oszthatja meg az év első 6 hónapjára vonatkozó pénzügyi eredményeit. A korábbi felmérések alapján az első negyedévben az okostelefon üzletág kiemelkedően jól teljesített, majd május közepén az  Egyesült  Államok kereskedelmi minisztériuma kereskedelmi tiltólistára (Entity List) helyezte a vállalatot, ezzel akadályozta az amerikai termékek eladását a Huawei felé.

A Huawei hozzáadása az Entity Listhez nem indokolt és nem tisztességes. Nem elegendő néhány amerikai gyártó számára engedélyt adni a kereskedésre. A Huawei-t el kell távolítani a listáról – mondta Liang Hu, a Huawei elnöke.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A vezető azt követően nyilatkozta ezt, hogy az amerikai kereskedelmi miniszter, Wilbur Ross kedden Washingtonban bejelentette, hogy rövidesen megkapják a kereskedelmi licencet az amerikai vállalatok azon termékekre, amelyek nem nyújtanak nemzetbiztonsági kockázatot és ezt követően újra kereskedhetnek a Huawei-jel.

Megosztotta 2018-as fenntarthatósági jelentését a Huawei

A Huawei korábbi becslései alapján az amerikai tiltás akár 30 milliárd dolláros árbevétel-kiesést is okozhat. A Ren Zhengfej korábban elmondta, hogy a várakozások alapján a cég idei bevétele a tavalyi, 100 milliárd dolláros szinten stagnálhat, illetve 2020-ban is hasonlóképen alakulhat, majd ezt követően indulhat meg újra növekedésnek.

A kereskedelmi tiltáson való enyhítés azonban sokat segíthet így is a Huawei-nek és hozzájárulhat ahhoz, hogy valamennyiven jobb legyen már az idei bevétele is.

Forrás
SCMP.com

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával