Hírek

Jobban teljesített idén a Huawei

A Huawei Technologies az idei év első felében annak ellenére is növelni tudta bevételeit, hogy az USA kormánya kereskedelmi tiltással próbálta ellehetetleníteni a vállalatot.

Liang Hua

A Huawei teljes üzletmenete zökkenőmentesen futott [az amerikai tiltás bevezetése óta] – mondta a Liang Hu a Huawei sajtótájékoztatóján.

A magántulajdonban lévő Huawei várhatóan július 30-án oszthatja meg az év első 6 hónapjára vonatkozó pénzügyi eredményeit. A korábbi felmérések alapján az első negyedévben az okostelefon üzletág kiemelkedően jól teljesített, majd május közepén az  Egyesült  Államok kereskedelmi minisztériuma kereskedelmi tiltólistára (Entity List) helyezte a vállalatot, ezzel akadályozta az amerikai termékek eladását a Huawei felé.

A Huawei hozzáadása az Entity Listhez nem indokolt és nem tisztességes. Nem elegendő néhány amerikai gyártó számára engedélyt adni a kereskedésre. A Huawei-t el kell távolítani a listáról – mondta Liang Hu, a Huawei elnöke.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a Huawei közösség csoportunkba a szakmai segítségért!

A vezető azt követően nyilatkozta ezt, hogy az amerikai kereskedelmi miniszter, Wilbur Ross kedden Washingtonban bejelentette, hogy rövidesen megkapják a kereskedelmi licencet az amerikai vállalatok azon termékekre, amelyek nem nyújtanak nemzetbiztonsági kockázatot és ezt követően újra kereskedhetnek a Huawei-jel.

Megosztotta 2018-as fenntarthatósági jelentését a Huawei

A Huawei korábbi becslései alapján az amerikai tiltás akár 30 milliárd dolláros árbevétel-kiesést is okozhat. A Ren Zhengfej korábban elmondta, hogy a várakozások alapján a cég idei bevétele a tavalyi, 100 milliárd dolláros szinten stagnálhat, illetve 2020-ban is hasonlóképen alakulhat, majd ezt követően indulhat meg újra növekedésnek.

A kereskedelmi tiltáson való enyhítés azonban sokat segíthet így is a Huawei-nek és hozzájárulhat ahhoz, hogy valamennyiven jobb legyen már az idei bevétele is.

Source
SCMP.com

Related Articles

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker