FrissítésHírek

Kacsa a Mate 10 Pro Android 9.0 frissítésének a híre

Villámként terjedt számos oldalon október elején a hír, miszerint a Huawei Mate 10 Pro megkapta az Android 9.0 Pie és EMUI 9 frissítést. Kár, hogy kacsa az egész.

Jön az EMUI 9.0 és Android 9.0 Pie

A Huawei még az IFA 2018-on jelentette be az EMUI 9-es felhasználói felületét, amely az Android 9.0 Pie operációs rendszerrel válik elérhetővé. Már ekkor megosztotta azt, hogy több Huawei és Honor készülékre is elérhető lesz a zártkörű béta tesztelési lehetőség is.

A Getdroidtips.com oldal által lehozott cikket többet átvették, miszerint a Huawei elindította Európában az Android 9.0 Pie frissítést a Huawei Mate 10 Pro készülékre, sajnos azonban a hitelességét kevesen nézték meg a forrásnak. Az oldal által hivatkozott BLA-L09C432E4R1P8B108-log – 9.0.0.108 és BLA-L29C432E4R1P8B108-log – 9.0.0.108 szoftver verzió ugyan valóban a Mate 10 Pro modellekre szánt EMUI 9.0-t tartalmazza, azonban az nem egy hivatalosan kiadott verzió. Egy béta szoftver verzióról van szó, amelyet csak azok kapnak meg, akik tesztelőként csatlakoztak a programhoz.

A Huawei nem indította még el a Mate 10 Pro OTA frissítését az Android 9.0-ra. Az első EMUI 9-es (és ezzel együtt Android 9.0 Pie-t futtató) készülék a gyártónál a Huawei Mate 20 széria lesz, amelyet október 16-án mutat be a gyártó. Ezt követően kapják csak meg a korábbi modellek frissítés formájában.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Javasoljuk mindenki számára, hogy győződjenek meg a hírek információ tartalmának hitelességéről. A HuaweiBlog.hu oldalon nem közlünk kiszivárogtatásokat, a Huawei által nem megerősített információkat, ezzel is biztosítva az információ valóságtartalmát.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával