Hírek

Kártérítést kapnak a Nexus 6P tulajdonosok

Korábban írtam arról, hogy az Egyesült Államokban perbe fogták a Huawei-t és a Google-t a Nexus 6P felhasználók, akik számára most megkezdődött a kifizetés.

2017 tavaszán indítottak csoportos keresetet a Google és a Huawei ellen, aimért a Nexus 6P okostelefonoknál egy idő után probléma merült fel az akkumulátorral, hirtelen kikapcsolt minden ok nélkül a telefon, vagy éppen bootloopos lett az eszköz, azaz nem volt képes betölteni a rendszert.

A per eredménye egy 9,75 millió dolláros keret, amelyből az érintett felhasználók kártérítést kaphatnak. Azok, akik 2015. szeptember 29. és 2019. május 3. között vásárolták a készüléküket és nem adódott azzal probléma, 29,11 dollárt kaphatnak, míg azok, akiknél mind a két hiba, azaz a hirtelen kikapcsolás és a bootloop is jelentkezett, akár 400 dolláros kárpótlásban részesülhetnek.

A Huawei és a Google egyetlen közös okostelefonja volt a Nexus 6P, amely 2015-ben jelent meg. A fémházas, OLED kijelzős és ujjlenyomat olvasós telefon kifejezetten jól nézett ki, elég minőséginek tűnt, persze ekkor sokan még nem sejthették, hogy milyen problémákat tartogathat a telefon.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával