Hírek

Kész az “USA-mentes” Huawei 5G bázisállomás

Az amerikai szankciók a Huawei ellen nehéz helyzetbe hozta a gyártót, hiszen nem tud csak úgy amerikai termékeket vásárolni. A vállalat alapítója szerint az 5G-s bázisállomásokat már nem érinti a szankció.

A coffee with Ren

Ren Zhengfei beszélt egy interjúban arról, hogy a Huawei elkészült az első végleges termékekkel azon 5G bázisállomásokból, amelyek már teljes egészében amerikai komponensek nélkül készültek. Az alapító elmondta, hogy az új bázisállomások jól működnek, ugyan azt a teljesítményt képesek hozni, mint amelyben amerikai eszközök is voltak, így a Huawei hálózati partnerei a jövőben sem fognak minőségi problémákat tapasztalni.

Az interjúból kiderült, hogy ezeknek az új 5G bázisállomásoknak a tömeggyártása októberbek kezdődhet meg. A kezdeti szakaszban havi 5000 darab ilyen új bázisállomást fognak gyártani, azonban a jövő évben a teljes termelés elérhető a 1,5 millió egységet, ezzel pedig sokkal nagyobb területen képesek majd az operátorok a Huawei termékeivel kiterjeszteni az új 5G hálózatokat.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával