Hírek

Készül az összehajtható telefonokra a Gorilla Glass üveg

Az összehajtható képernyőkhöz fejleszt Gorilla Glass üveget a Corning.

Az MWC 2019 legnagyobb telefonos innovációja mindenképpen az összehajtható telefonok voltak, ebből a szempontból pedig megnyerte a kiállítást a Huawei Mate X. Az már az első percektől ismert volt, hogy a Mate X és bármelyik idei összehajtható készülék egyelőre csak egy drága eszköz, amely vásárlói találkozhatnak még hibákkal, hiszen gyakorlatilag hasonló sem létezett korábban.

Kezünkben a Huawei Mate X (fotók és videó)

Az összehajtható kijelzős készülékekkel kapcsolatos egyik félelem a kijelző védelme. A Mate X és a Galaxy Fold is plasztik borítást kapott a megjelenítőn, egyiken sincs edzett üveg, amelynek az oka egyszerű, egyszerűen nem létezik még ilyen megoldás.

A Corning azonban bejelentette, hogy nagy erőkkel dolgozik ezen a problémán és azon vannak, hogy kifejlesszenek egy olyan Gorilla Glass megoldást, amely a jövő összehajtható kijelzős telefonjait védené meg a karcolásoktól, esetleg a kisebb ütésektől.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Készül az összehajtható telefonokra a Gorilla Glass üveg

A fenti GIF-en a Corning egy fejlesztés alatt álló megoldása látható tesztelés során. A Corning maga is elismerte, hogy akár még évek is eltelhetnek, mire sikerül olyan üveget kifejleszteniük, amely sorozatgyártásban is megállja majd a helyét az összehajtható telefonokon.

Az első egy-két generációs összehajtható készülékek szinte biztosan nem rendelkeznek majd komolyabb karc-, vagy ütésállósággal, amivel számolni kell, de ennek ellenére is az elmúlt évek legizgalmasabb fejlesztési ágazatát láthatjuk kibontakozini.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával