Hírek

Készül az összehajtható telefonokra a Gorilla Glass üveg

Az összehajtható képernyőkhöz fejleszt Gorilla Glass üveget a Corning.

Az MWC 2019 legnagyobb telefonos innovációja mindenképpen az összehajtható telefonok voltak, ebből a szempontból pedig megnyerte a kiállítást a Huawei Mate X. Az már az első percektől ismert volt, hogy a Mate X és bármelyik idei összehajtható készülék egyelőre csak egy drága eszköz, amely vásárlói találkozhatnak még hibákkal, hiszen gyakorlatilag hasonló sem létezett korábban.

Kezünkben a Huawei Mate X (fotók és videó)

Az összehajtható kijelzős készülékekkel kapcsolatos egyik félelem a kijelző védelme. A Mate X és a Galaxy Fold is plasztik borítást kapott a megjelenítőn, egyiken sincs edzett üveg, amelynek az oka egyszerű, egyszerűen nem létezik még ilyen megoldás.

A Corning azonban bejelentette, hogy nagy erőkkel dolgozik ezen a problémán és azon vannak, hogy kifejlesszenek egy olyan Gorilla Glass megoldást, amely a jövő összehajtható kijelzős telefonjait védené meg a karcolásoktól, esetleg a kisebb ütésektől.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a Huawei közösség csoportunkba a szakmai segítségért!

Készül az összehajtható telefonokra a Gorilla Glass üveg

A fenti GIF-en a Corning egy fejlesztés alatt álló megoldása látható tesztelés során. A Corning maga is elismerte, hogy akár még évek is eltelhetnek, mire sikerül olyan üveget kifejleszteniük, amely sorozatgyártásban is megállja majd a helyét az összehajtható telefonokon.

Az első egy-két generációs összehajtható készülékek szinte biztosan nem rendelkeznek majd komolyabb karc-, vagy ütésállósággal, amivel számolni kell, de ennek ellenére is az elmúlt évek legizgalmasabb fejlesztési ágazatát láthatjuk kibontakozini.

Related Articles

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker