Hírek

Kínában jóval olcsóbb a Huawei Mate Xs

A Huawei Mate Xs bár Magyarországon is elérhető lesz, elsőnek természetesen Kínában vásárolható meg.

Drága modellfrissítés lett a Huawei Mate Xs

Február 26-án elindult az előrendelés a Huawei Mate Xs-re Kínában, ahol kiderült az is, hogy a helyi ára 16 999 jüan, ez nagyjából 748 ezer forintnak felel meg, azaz a magyarországi ár 75%-a. Valószínűleg egyszerű okai vannak annak, hogy a világ legnagyobb gazdaságában jelentősen olcsóbb a Mate Xs, mint Magyarországon.

A kedvezőbb ár részben köszönhető annak, hogy a készüléket helyben gyártják, illetve Kína a világ egyik legnagyobb okostelefon felvevő piaca (legalább 200 ezer Mate X-et vettek eddig is a felhasználók). Emiatt a Mate Xs árára nem tevődik rá a költsége annak, hogy átutazzon a világon, mire a boltok polcaira kerülhet, illetve a jóval nagyobb piacon sokkal nagyobb a vásárlóerő is, tehát Kínában egyszerűen sokkal több Mate Xs fog fogyni, mint Európában, Magyarországon, így könnyebb is kedvezőbb árat elérni.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Fontos tényező az is, hogy többek között hazánkban 27%-os ÁFA rakódik a termék árára, hogy mennyire drágítja meg ez a telefont, arra jó példa hogy itthon a Mate Xs ára 212 598 forint áfát tartalmaz. Ezen kívül például az Artisjust díjat is tartalmazza a telefon ára, amely nem kevés egy 512 GB-os okostelefon esetén.

Valószínűleg egyébként kevésbé befolyásolja azt a vásárló réteget, amelyik megengedheti, hogy ilyen készüléket vegyen, hogy nem 750 ezer, hanem 1 millió forint itthon a készülék.

A Huawei Mate Xs Kínában március 5-től lesz megvásárolható. Hazánkban várhatóan március végétől kapható, a Huawei Experience Store-ban.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával